Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Tot a punt per la Festa Major de Ripollet 2005

L’artista Jesús Bolinaga ha posat imatge a la Festa Major 2005, que se celebrarà del 26 al 29 d’agost, i on destaca l’actuació d’Elefantes i un pregó espectacle. Més de 40 activitats conformen el seu programa, que va ser presentat aquest dimecres pel regidor de Cultura, Alberto Castro, acompanyat per diversos membres de la Comissió de Festes, recentment. Aquesta comissió, formada per representants de nou entitats locals i dos del Consell d’Administració del PMCiJ, així com el mateix regidor, va ser el primer element que va destacar Alberto Castro, qui va agrair “el pas endavant que han donat les entitats”. Pel que fa al programa d’actes de la Festa Major, que ha comptat amb un pressupost de 176.000 euros, Castro ha explicat que s’ha treballat tenint en compte dos eixos bàsics, com són la participació de les entitats locals i els espectacles adreçats a nens i joves.

La música, com és habitual, és l’element més important de la Festa Major, on destaca el Festival Ripollet Rock de divendres, el concert d’Elefantes dissabte, amb Pisando Güevos com a teloners, i el tancament del Cortocircuit 2005. Unes actuacions a les quals hem de sumar un bon nombre de concerts de cobles, havaneres, orquestres i grups de jazz durant els quatre dies de festa. Com a novetats, trobem el pregó, que enguany anirà a càrrec de la companyia Grata Teatre i que de ben segur no deixarà ningú ni quiet ni callat. A més, diumenge de Festa Major es realitzarà la II Trobada de coleccionistes de plaques de cava i una sessió de tast de vi. El grup de dones per la igualtat ha organitzat pel darrer dia de la festa un homenatge a Chavela Vargas.

El Patronat de Cultura proposa que enguany es vagi caminant cap al recinte firal, ubicat per segon any consecutiu al costat del parc dels pinetons. Per amenitzar el camí, tant dissabte com diumenge a la tarda, des de la rambla de Sant Jordi fins el carrer dels Afores es realitzarà un Passeig de les arts de carrer, amb 8 punts d’actuació, amb globus, estàtues, caricatures, mim, màgia, teatre, circ i titelles. Les activitats seran totes gratuïtes, amb excepció de l’obra que Amics del Teatre oferirà diumenge, 28 d’agost, al Centre Parroquial. El festival flamenc de divendres enguany també serà gratuït, donat que, amb motiu de les obres al Teatre Auditori, aquesta vegada es realitzarà a la plaça del Pavelló.