Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Diputació presenta a Ripollet la Xarxa de Mercats Municipals

Albert Forcada, gerent de la Xarxa de Mercats Municipals de la Diputació de Barcelona, va visitar Ripollet el passat dilluns, a petició de l’alcalde, per presentar als paradistes locals aquesta iniciativa, a la qual s’ha adherit el nostre Ajuntament, a través d’un conveni. L’acte, on hi van ser presents l’alcalde de Ripollet i el regidor de Comerç, va comptar amb l’assistència d’una vintena de paradistes del Mercat. La Xarxa de Mercats Municipals, que aplega 136 mercats de 66 poblacions de Barcelona, s’ha creat com un instrument de dinamització i promoció dels mercats municipals, a través de la potenciació de valors com la professionalitat, el tracte, la qualitat i especialització dels productes i la participació en el territori.

Es tracta d’aprofitar la força que suposen 117.000 m2 de superfície comercial que ocupen els mercats per crear una marca única, millorar i ampliar els serveis al client i estalviar i competir amb les grans superfícies, realitzant compres conjuntes. A través de la Xarxa de Mercats Municipals, tant tècnics com comerciants rebran assessorament i formació i els mercats estaran intercomunicats gràcies a una revista gratuïta que editarà i distribuirà la Diputació. L’alcalde de Ripollet, Juan Parralejo, va voler destacar, per la seva part, els beneficis d’aquest projecte pel nostre municipi, donat que "aquest canvi de mentalitat coincidirà amb una remodelació física del Mercat" i va demanar als paradistes que mirin al futur "amb optimisme".

D’altra banda, Parralejo va informar els paradistes de la reunió mantinguda ara fa un mes amb el Secretari General de Comerç de la Generalitat, al qual va presentar el projecte de remodelació del Mercat. L’alcalde va explicar als comerciants que la Generalitat no atorga ajudes directes per remodelar les parades, però que, com es tracta d’una remodelació integral del Mercat, pot subvencionar un 20% de l’import total de la reforma, a més de donar la possibilitat als paradistes d’acollir-se a una línia de crèdit amb interessos tous.