Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La PNV satisfeta per la sentència contra la restauració de canteres amb bales dels ecoparcs

La Plataforma Vallès Net ha expressat la seva satisfacció davant la sentència del Tribunal Superior de Justicia relativa a la restauració de la Pedrera Berta (Sant Cugat del Vallès - El Papiol) amb bales de residus dels ecoparcs. Segons la PNV, aquesta sentència determina que l’ús d’aquest espai com a abocador de residus municipals no és compatible amb la normativa urbanística del Pla General Metropolità, donat que només es permet omplir pedreres amb residus de tipus I, com terres i runes. Així, aquesta sentència pot plantejar dificultats a la intenció de restaurar la pedrera de la Vallençana (Badalona) i la de Sugrañes (Cerdanyola), a la qual la Plataforma sempre s’ha oposat, assegurant que les bales procedents dels ecoparcs no són inerts.

A més, la PNV ha reiterat la seva opinió que "els ecoparcs no compleixen el principi de reducció de residus, donat que més del 90% va a incineració o abocador" i denúncia "una trama existent entre les institucions i les empreses encarregades del negoci dels residus".

Comissió de Seguiment de l’Ecoparc-2
D’altra banda, el Centre d’Ecologia i Projectes Alternatius - Ecologistes de Catalunya (CEPA) ha anunciat el seu abandonament definitiu de la Comissió de Seguiment de l’Ecoparc-2. La CEPA considera que aquest organisme "ja no respon al seu objectiu inicial i que amb la trajectòria darrera s’està menyspreant greument la participació que les entitats fem d’aquests processos". Així, l’entitat ecologista parla d’una "total manca de transparència" sobre l’evolució i els resultats de l’Ecoparc-2 i de la signatura del conveni per part de l’EMSHTR per a realitzar una prova pilot a la pedrera Vallensana, sense informar prèviament a les entitats que hi participen del seguiment de la planta.