Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Més de 200.000 euros per a fomentar la recollida sel·lectiva

L’Ajuntament de Ripollet destinarà més de 200.000 euros entre 2005 i 2006 a campanyes de conscienciació i educació sobre la recollida selectiva. Aquests diners, provinents dels acords de l’Ecoparc, es faran servir per a fer diferents activitats informatives adreçades a la ciutadania en general i a comerços, empreses i el Mercat Municipal en particular. El treball de disseny i direcció de la campanya s’ha encarregat a La Vola Companyia de Serveis Mediambientals per 22.800 euros cada any. A més, comptarà amb uns recursos per a material i promoció d'uns 72.000 euros aquest any i 78.000 el vinent.

Les regidores de Serveis Municipals, Maribel Alfonso, i de Medi Ambient, Montse Figueras, van presentar, el passat divendres 1 de juliol, la iniciativa en roda de premsa i van lamentar el baix nivell de reciclatge de la matèria orgànica i la manca de respecte d’alguns ciutadans a la normativa de recollida de voluminosos. Quant a la matèria orgànica, es vol incidir en el foment del triatge en orígen i que no s'aboqui rebuig al compartiment d'orgànica. Segons dades de 2004, es van recollir 1.909 tones de matèria orgànica, que contenia un 40% de rebuig.

Recursos destinats al reciclatge
Ripollet disposa de 368 contenidors d’escombreries bicompartiments de 1.700 litres cadascun, 1.200 per a rebuig i 500 per a matèria orgànica. Aquests contenidors es netegen setmanalment i es buiden els 365 dies de l'any. L'any 2004 es van recollir 14.560 tones d'escombreries. A més, estan els contenidors de colors per a paper, vidre i envasos i els de piles. La recollida de voluminosos és tres cops per setmana, dilluns, dijous i dissabtes, previ avís al telèfon gratuït de ripollet.net 900 502 273. A més, la població disposa d’una deixalleria a la carretera de Santiga i un servei de deixalleria mòbil setmanal a la plaça Font i al costat de l’escola Tiana. Finalment, cal destacar la recollida d'arbres de Nadal, el conveni amb el Gremi d’Hostaleria per a la recollida d’olis usats de bars i restaurants i, com a equipament, la Casa Natura, a peu del parc dels Pinetons.