Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Avanç del Ple Ordinari del 30 de juny

L’Ajuntament de Ripollet acull avui el Ple ordinari del mes de juny, on es presentarà a aprovació l’adjudicació d’un Centre Ocupacional per a persones amb discapacitat, que s’ubicarà a uns terrenys de més de 2.000 m2 dins del Pla Parcial Gassó Vargas. Un altre punt destacat d’aquest Ple serà el canvi de qualificació jurídica i la cessió a la Generalitat d’uns terrenys ubicats a la zona dels Pinetons, al costat de l’escola Ginesta per a la construcció d’un nou CEIP, de dues línies. En aquesta sessió també es preveu ratificar el conveni Redosa-Vallençana Baixa, signat el passat 23 de maig, i que entre d’altres coses permetrà la construcció del futur hospital comarcal.

Un altre assumpte a tractar serà l’execució de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya sobre el pagament d’unes expropiacions a la zona verda del sector Pinetons. Finalment, l’Ajuntament ha arribat a un acord amb els propietaris pel qual els hi pagarà abans de final d’octubre el valor dels terrenys, mentre que els interessos els hi abonarà durant els propers cinc anys. El Ple, on també s’hi debatran sis mocions, s’iniciarà a les 19.30 h i serà retransmès en directe per Ripollet Ràdio (91.3 f.m.).

Sis mocions
A l’apartat de mocions d’aquest Ple Ordinari s’hi debatran sis, tres de les quals es preveu que siguin presentades de forma consensuada per la Junta de Portaveus. Aquestes consisteixen, d’una banda, en donar suport a la celebració del 28-J, dia de l’orgull lèsbic, gai i transsexual. La segona, a proposta del Consell Municipal de Solidaritat, fa referència als incidents que s’estan produint als territoris ocupats del Sàhara Occidental. I per últim, el PP ha presentat una moció que serà consensuada amb algunes aportacions de l’equip de govern, on sol·licita un estudi de viabilitat per a la posada en marxa d’un carril bici que uneixi Ripollet amb altres poblacions. També es debatran altres tres mocions, presentades pel Compromís per Ripollet, on es demana la realització d’un cens sobre espècies protegides per llei que es reprodueixen a Ripollet, la creació d’una zona humida on puguin continuar vivint i reproduint-se les espècies de gripau corredor i reinetes comunes, recentment desaparegudes, així com la denúncia davant el departament de Medi Ambient d’abocaments a la zona del Molí d’en Xec.