Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Acords del Ple Extraordinari del 19 d’abril

El Ple de l’Ajuntament de Ripollet va acordar, en sessió extraordinària, l’adhesió del consistori a tres mocions en defensa del municipalisme: la Carta de Vitòria, l’Estatut i la declaració del 19 d’abril com a Dia del Municipi. Aquesta iniciativa es va fer coincidir, de manera simbòlica, amb el 26è aniversari del naixement dels ajuntaments democràtics. Després de més de dues dècades, els governs locals han anat assumint cada vegada més competències, sense que hagin millorat les seves condicions de finançament ni la seva participació a les instàncies superiors.

La Carta de Vitòria reivindica un nou marc regulador, que els ajuntaments tinguin veu al Senat i al Parlament, més recursos i el reconeixement de drets laborals als càrrecs electes. Van votar-hi a favor PSC, ICV, PP, s'hi va abstenir el CpR i en contra CiU. Quant a la moció sobre l’Estatut, demana el reconeixement dels ajuntaments dins el sistema institucional català, autonomia en la gestió municipal, participació dels impostos de la Generalitat i recursos econòmics per a l’exercici de noves competències. Van votar a favor tots els grups, a excepció de CiU.
Finalment, tots els partits van donar suport de manera unànime a la petició perquè la Generalitat declari el 19 d’abril com a Dia del Municipi, amb la intenció de mantenir vives les reivindicacions dels ajuntaments.