Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El conseller de Medi Ambient presideix la inauguració oficial de l’Ecoparc-2

L’Ecoparc-2, en terrenys de Montcada i Reixac, va ser inaugurat oficialment el passat diumenge, 3 d’abril, amb una festa popular que va comptar amb xocolatada, activitats lúdiques, tallers i visites guiades a l’interior de la planta. L’acte va estar presidit pel conseller de Medi Ambient i Habitatge, Salvador Milà, el president de l’Entitat del medi Ambient, José Cuervo, i els alcaldes de Montcada i Ripollet, César Arrizabalaga i Juan Parralejo. Tots quatre van coincidir en destacar l’ecoparc com el millor sistema de tractament de residus.

Residus = recurs
El conseller de Medi Ambient va donar algunes dades sobre els residus a Catalunya, entre elles que cada català produeix 1,6 quilos diaris. Amb els 35 milions de tones d’escombraries a l’any que es produeixen a Catalunya, Milà va afirmar que "cal un canvi d’actitud", ja que "no es pot continuar considerant els residus com un problema, sinó com un recurs". És per això que el conseller va aprofitar per demanar a tots els ciutadans que separin a casa, tot assegurant que "no recuperar els residus és llençar riquesa".

Queixes de la Plataforma Vallès Net
Algunes autoritats van ser escridassades a la sortida de la planta per desenes de ciutadans que havien estat convocats per la Plataforma Vallès Net. El president de l’entitat ciutadana, Eduardo Giménez, va qualificar l’ecoparc de "frau" i va recordar que només 4 dels 10 municipis que porten els seus residus a la planta realitzen la recollida selectiva. L’entitat va participar el passat 29 de març en una reunió de la Plataforma Cívica per a la Reducció de Residus amb el conseller Milà, on ja li van expressar les seves reivindicacions pel que fa a la planta i el seu entorn i li va demanar explicacions sobre la planta de Nostián, tot assegurant que no han rebut cap resposta.