Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’hospital comarcal estarà construït en uns 3 anys

Un centenar de persones van assistir el passat dimecres al Teatre Auditori per conèixer com serà i quan estarà construït el futur hospital comarcal, que donarà servei a les poblacions de Montcada, Ripollet, Cerdanyola i possiblement Barberà, és a dir, uns 140.000 ciutadans. L’alcalde de Ripollet, Juan Parralejo, acompanyat per la regidora de Serveis Socials i Sanitat, Rosa Espàrrach, juntament amb Josep Ganduxé, gerent de la regió sanitària centre del Servei Català de la Salut i Joan Parellada, director del sector sanitari del Vallès Occidental, van ser els encarregats de donar les explicacions. L’hospital, que costarà uns 24 milions d’euros, es construirà preveient el creixement de població i les necessitats sanitàries d’aquí a 10 anys i podria estar construït a principis de 2008.

Ganduxé va explicar que en aquests moments s’està elaborant el pla funcional, encarregat al Parc Taulí, que serà de qui dependrà funcionalment el nou hospital. Per tal d’iniciar l’avantprojecte arquitectònic, és necessari que l’Ajuntament de Montcada posi a disposició del servei català de la Salut els terrenys on es construirà la instal·lació, coneguts com els del polígon Redosa.

Hospital, sense adjectius
L’alcalde de Ripollet va destacar, a banda de la importància d’aquest hospital, de qui va dir, "no vull posar adjectius", el fet que per primera vegada la conselleria de Salut prengui consciència del problema sanitari que pateix la comarca. En aquest sentit, Parralejo va explicar als assistents el Pla de xoc per a l’any 2005-2006, que suposa una inversió de prop de 90 milions d’euros al Vallès Occidental i que formarà part del pla global que la conselleria presentarà desprès de setmana santa.