Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Pla local de joventut 2005-2008, una eina de participació i coordinació

L’alcalde de Ripollet, Juan Parralejo, acompanyat pel regidor de Joventut, Ferran Tornel, va presentar el 2 de març el Pla local de joventut 2005-2008, aprovat durant el passat Ple Municipal, després de gairebé dos anys de feina prèvia. Aquest Pla pretén ser l’instrument de coordinació, dinamització, execució i avaluació de totes les accions de govern dirigides a la població jove, amb l’objectiu de desenvolupar polítiques transversals de joventut i establir una estructura de treball i relacions en xarxa. Els primers objectius del Pla són la propera presentació d’una diagnosi sobre les actuacions municipals adreçades a joves i la constitució del Consell Municipal de Joventut, prevista per a la propera tardor.

L’alcalde, que va expressar la seva satisfacció per l’aprovació d’aquest pla i va agrair la feina feta des de l’Àrea de Joventut, va explicar que ara esperen la participació, tant d’entitats com de joves particulars per tal que “ajudin a configurar aquest pla”, així com l’ajuda, especialment econòmica, de les administracions superiors.
El regidor de Joventut, Ferran Tornel, per la seva part, va explicar que el Pla local és un dels objectius bàsics fixats per a aquest any, juntament amb el treball de proximitat amb els joves, el Pla de convivència, la posada en marxa del Cafetí i la creació d’aules d’estudi.

Futura creació del Consell Municipal de Joventut
Pel que fa al Pla de joventut, actualment s’està elaborant un estudi quantitatiu sobre les polítiques juvenils municipals, que es complementarà amb entrevistes amb els tècnics de les diverses àrees i amb joves d’entre 15 i 29 anys. A finals de setembre, l’empresa Show, que està portant a terme l’estudi, sota la supervisió de l’àrea de Joventut, presenti les conclusions del seu diagnòstic i que a principis d’octubre es convoquin unes jornades de debat. El procés s’espera concloure al final de mes d’octubre, amb la creació del Consell Municipal de Joventut, que restarà operatiu per a la discussió del pla d’actuacions per al 2006.