Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sanitat preveu que l’hospital lleuger podrà atendre 40.000 urgències a l’any

La consellera de Sanitat, Marina Geli, va lliurar dilluns 21 de febrer als alcaldes de la comarca el Pla de Xoc del Vallès Occidental 2005-2006. La trobada, que es va celebrar al Parc Taulí, preveu el disseny del Pla funcional de l’hospital lleuger i la redacció del projecte bàsic, en el cas que els ajuntaments ja hagin pogut disposar dels terrenys proposats al sector Redosa, en el límit dels municipis de Ripollet, Cerdanyola i Montcada. Segons el document, el futur hospital lleuger podria atendre 40.000 urgències anuals i realitzar fins a 3.000 intervencions quirúrgiques ambulatòries.

El centre, que dependrà funcionalment del Parc Taulí, disposarà també de Servei de Radiologia i Laboratori. A més, pel que fa específicament a Ripollet, aquest pla també contempla la remodelació del CAP II Ripollet-Cerdanyola durant el 2005 i la posada en marxa, entre aquest any i el vinent, d’un centre de rehabilitació ambulatòria, d’acord amb el Pla Director de Rehabilització de Catalunya.

Pel que fa a les actuacions que afecten tot el territori, el pla contempla la reordenació i millora de l’atenció continuada, la millora del transport urgent i programat i la revisió dels recursos de Salut Mental del territori d’acord amb el Pla Director de Salut Mental de Catalunya. Durant la reunió, la consellera també va donar compte als alcaldes de les actuacions ja portades a terme durant l’any 2004 i el gener de 2005, per a millorar l’atenció sanitària al sector de Sabadell i a la seva àrea d’influència. Marina Geli també va explicar que enguany està previst executar l’ampliació i reforma del Consorci Sanitari de Terrassa, realitzar la primera fase de la reforma arquitectònica del Parc Taulí i estudiar l’obertura d’una unitat de curta estada amb 30 llits a l’Aliança de Sabadell.