Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcalde de Ripollet es compromet a facilitar el diàleg entre Vallès Net i l’EMMA

L’alcalde de Ripollet, Juan Parralejo, i tres regidors de l’equip de govern es van reunir dimecres 27 de febrer al migdia, a petició de Vallès Net, amb quatre dels seus membres per parlar del tancament que mantenen des de dissabte 23. Els representants de Vallès Net van informar l'equip de govern que la protesta es feia per demanar un referèndum sobre l’Ecoparc 2 i fer pressió per poder negociar directament amb l’Entitat Metropolitana del Medi Ambient sobre la ubicació i les dimensions del futur Ecoparc 2 de Can Cabanyes.

Segons va explicar posteriorment en roda de premsa l’alcalde, Juan Parralejo, se’ls havia dit que “està plenament decidit que no hi haurà referèndum perquè el Ple ja s’hi ha pronunciat en contra” ja que “només 3 dels 21 regidors van votar a favor de la moció per a la celebració del referèndum”. Parralejo va manifestar que “el PSC sempre ha estat coherent amb el seu programa electoral, que va apostar per la construcció d’un ecoparc a la comarca i el tancament de la incineradora”. D’altra banda, l’alcalde de Ripollet es va comprometre a facilitar una trobada entre la plataforma i l’Entitat Metropolitana del Medi Ambient amb la condició que s’abandoni el tancament. Malgrat això, va confirmar que “l’equip de govern no donarà suport a Vallès Net davant l’Entitat Metropolitana perquè no està d’acord amb les seves reivindicacions”.

A continuació, el portaveu de Vallès Net, Eduardo Giménez, va manifestar que “l’Ajuntament és contrari al referèndum perquè no li interessa l’opinió dels ciutadans”. Giménez va declarar que "si es convoqués el referèndum, la plataforma es dissoldria”. En canvi, va valorar positivament l’oferiment de l’alcalde per demanar a l’Entitat Metropolitana del Medi Ambient que es reuneixi amb Vallès Net. La resposta a l’acceptació de la trobada, a canvi de deixar el tancament, la donaran a les 7 de la tarda, després que l’assemblea de la plataforma es reuneixi i decideixi.