Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Avanç del Dia de les Dones

Enguany, la commemoració del Dia de les dones a Ripollet no es limitarà al dia 8 de març, sinó que tindrà una relleu especial, gràcies a l'organització de diversos actes al llarg de la primera quinzena, com ara una marxa contra la violència de gènere, una representació teatral i xerrades. La major part de les activitats han estat organitzades pel Grup de Dones per la Igualtat de Ripollet, amb el suport del Patronat Municipal de Cultura i Joventut i la col·laboració d’altres entitats locals.


Un dels actes més destacats, programat pel mateix dia 8, és la concentració-marxa contra la violència de gènere, que s’iniciarà al parc Mª Lluïsa Galobart i es dirigirà al Teatre Auditori, on es representarà el muntatge teatral ‘Què bonic és ser dona’, de Jordi Rodríguez. Diverses xerrades, una exposició, sessions de contes i poesia, una marató de lectura i una actuació de foc son algunes de les activitats programades. Pel que fa a les xerrades i conferències, es tractaran temes tan diversos com la fibromiàlgia, la situació de les dones sudamericanes, les dones a la Guerra Civil o el dret de família.

A Ripollet viuen 17.360 dones. El proper 8 de març, la població commemorarà el seu dia sortint al carrer, en una marxa contra la violència de gènere, organitzada pel Grup de Dones per la Igualtat de Ripollet. Aquest dia també hi ha programada la representació teatral de l’obra ‘Què bonic és ser dona’, de l’autor i director Jordi Rodríguez, membre d’Amics del Teatre.
Però el programa d’actes d’enguany per commemorar el Dia de les dones a Ripollet és molt més extens, amb activitats programades des de l’1 de març fins el dia 17. Diverses xerrades, una exposició, sessions de contes i poesia i una marató de lectura son algunes de les activitats programades. Amb el suport del Patronat Municipal de Cultura i Joventut, en l’organització de les activitats hi participa, a més del Grup de Dones per la Igualtat, la regidoria de Participació Ciutadana, la Biblioteca, Vailets de Ripollet i les Bruixes de Ripollet, a més de comptar amb l’ajuda i col·laboració d’altres entitats locals.

Un extens programa
1 de març. Conferència ‘La Fibromiàlgia’. Centre Cultural. 19 h.
3 de març. Xerrada ‘La integració de la dona sudamericana’. Centre Cultural. 18.30 h.
Del 4 al 17 de març. Exposició ‘Dona Atles.Conflicte a Colòmbia’. Centre Cultural.
4 de març. Recital de poesia, xerrada ‘Les dones i els nens a la Guerra Civil Espanyola’, pilar de dones, actuació de foc i còctel. Centre Cultural. A partir de les 19.30 h.
5 de març. Marató de lectura del llibre Aloma, de Mercé Rodoreda. Centre Cultural. 17 h.
7 de març. Recital poètic Maleïdes guerres. Biblioteca. 17 h.
8 de març. Concentració-marxa contra la violència de gènere. Parc Mª Lluïsa Galobart. 19 h. Obra Què bonic és ser dona. Teatre Auditori. 20 h.
9 de març. Xerrada ‘El dret de família’. Centre Cultural. 18.30 h.