Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

ERC, CpR i PP es manifesten sobre el futur hospital 'lleuger'

L’anunci per part de la consellera de salut, Marina Geli, de la construcció d’un hospital lleuger per donar servei a les poblacions de Cerdanyola, Montcada i Ripollet ha generat les reaccions de la majoria de formacions polítiques. Mentre ERC ha expressat els seus dubtes, el CpR manifesta satisfacció i el PP s'oposa a que sigui 'lleuger'.

Un macroambulatori
Segons Esquerra, s’ha utilitzat "la manipulació i l’engany, fent creure que construiran un hospital, quan el que realment faran és un macroambulatori". Els republicans no dubten del benefici d’aquest equipament, però demanen que no se l’anomeni hospital, donat que no hi haurà llits, ni serveis com cirurgia amb anestesia general. L’agrupació local d’Esquerra ha exigit més informació sobre els serveis que oferirà aquest equipament i de moment s’ha adreçat als diputats del seu grup per intentar averiguar-ho.


Debat i concreció
D’altra banda, el Compromís per Ripollet també ha expressat, a través d’un comunicat, la seva opinió sobre el futur hospital lleuger, valorant positivament la promesa de la consellera, però manifestant que ara cal treballar en la línia de la concreció. El principal grup de l'oposició creu que ara cal obrir un debat, on hi participin veïns, professionals de la sanitat i polítics, per tal de definir què vol dir hospital lleuger i quins serveis ha d'oferir.

Les necessitats comarcals
El Partit Popular, per la seva part, a través de la seva diputada Eva Garcia, ha tornat a reclamar al Govern de la Generalitat la construcció d’un hospital que cobreixi les necessitats reals del Vallès Occidental. En aquest sentit, Garcia considera ‘ridícul’ que el Departament de Sanitat encara sospesi la idea de construir un centre hospitalari lleuger o un centre d’alta resolució d’especialitats.