Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un Nadal solidari i participatiu

L’encesa de la iluminació de Nadal i la celebració d'un Caga Tió multitudinari van encetar un any més el Nadal a Ripollet. Enguany les festes es tornen a presentar molt animades, amb més de 80.000 bombetes engalant els carrers, compres amb premi, però amb un sentit solidari, amb la campanya de recollida de joguines, la Festa de la Gent gran i l'esperada Cavalcada de Reis de Ripollet Tradicions i Consums, que enguany estrenarà una carrossa més.

‘Cap nen sense una joguina’
Una de les campanyes més tradicionals del Nadal és la que organitza, des de fa més de 12 anys, el departament de Serveis Socials. ‘Cap Infant sense una joguina’ ajuda a que els Reis Mags arribin a totes les llars de Ripollet i, especialment, a un centenar de nens i nenes menors de 12 anys, fills d’unes 40 famílies necessitades. La campanya, adherida a la de la Cadena Ser, compta també amb la col·laboració de Creu Roja i el Club Bàsquet Ripollet. A més, enguany ha rebut 1.500 euros de l’Ajuntament per a la compra de material escolar.
Les joguines, que han de ser noves, es poden portar fins el dia 5 de gener, preferentment, al departament de Serveis Socials (carrer de la Salut, 1), però també al Centre Cultural i a Creu Roja. L’ONG posarà una parada al mercat setmanal el proper 29 de desembre per recollir regals.

Creu Roja al Nadal
La campanya ‘Cap infant sense una joguina’ no és la única que està portant a terme aquest Nadal l’Assemblea local de la Creu Roja Cerdanyola-Ripollet-Montcada. L’ONG també està intentant sensibilitzar sobre l’ús de les joguines no bèl·liques i ha engegat una campanya sobre l’impacte medi ambiental que poden provocar les escombraries que es generen durant les festes i sobre l’abandonament de molts dels animals de companyia que es regalen per Nadal. Pel que fa a Ripollet, Creu Roja també va col·laborar amb l’Ajuntament a la festa per a la gent gran i ho farà amb la cavalcada de reis.

Festa per a la gent gran
El departament de Serveis Socials va celebrar el passat 22 de desembre la tradicional Festa de Nadal per a la gent gran, adreçada als prop de 4.000 avis de Ripollet. Durant l’acte, que va comptar amb les actuacions de la Coral Los Estupendos del Casal d’Avis i els Cors de Sarsuela de Sabadell, es va homenatjar als ripolletencs Josefa Chisvert Cote, Ana María Alonso Sáez, Pedro Alarcón Asensio, Adelina Alonso Pérez i Fermina Pacheco Ojea, tots ells nascuts l’any 1909.

La il·lusió dels més petits
La majoria de les activitats organitzades durant el Nadal s’adrecen als més petits. Així, la il·lusió va arribar, el passat 19 de desembre als prop de 600 nens i nenes que van fer cagar el tió, amb l’ajut del Centre l’Esplai l’Estel.
Els dies 29 i 30 de desembre, els més petits podran gaudir de diversos espais de jocs i tallers, organitzats pel PMCiJ, de 17 a 20 hores, al Centre Cultural.
Però, sens dubte, l’acte més esperat és cada any la Cavalcada de Reis, organitzada per l’entitat Ripollet Costums i Tradicions. Per a que ses majestats puguin fer la llista de regals, el dia 2 de gener es farà la recollida de cartes, durant el matí, a la rambla de Sant Esteve i, a la tarda, a la carretera de l’Estació. El dia 5, Melcior, Gaspar i Baltasar arribaran a les 17 hores al barri del Pont Vell. Una hora més tard, a l’Ajuntament, l’alcalde de Ripollet els lliurarà les claus de totes les cases i s’iniciarà la tradicional cavalcada, que enguany comptarà amb una nova carrossa.

FOTO: Caga Tió 2004 a la rambla Sant Jordi