Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Crònica del Ple del 28 d’octubre

Jose Luís Muñoz va prendre possessió en aquesta sessió del càrrec de regidor, per part del Compromís per Ripollet. En la seva primera intervenció, Muñoz va tenir paraules d’ànim pel seu antecessor, Antonio Pastrana, i va encoratjar Vallès Net i al Fòrum soterrem l’autopista a continuar treballant. A més, el nou regidor va reivindicar una major participació ciutadana i més equipaments de caire social, al mateix temps que va criticar l’equip de govern, de qui va dir que “veu la realitat en blanc i negre”. D’altra banda, els altres tres punts més rellevants del Ple van ser la moció unànime, que insta la Generalitat a que comenci a aplicar la solució acordada sobre l’impacte de l’autopista, l’aprovació del ROM i l’ordenança de l’energia solar.

El Ple d’octubre va aprovar el Reglament Orgànic Municipal (ROM), que marca la normativa de funcionament del govern local. Aquest punt va comptar amb l’abstenció del regidor Josep Gabarra i d’ERC, el vot contrari de PP i CpR i el suport de l’equip de govern tripartit PSC-ICV-CiU. També va tirar endavant la dotació pressupostària per fer front a despeses estimades en uns 330.000 euros, com ara el mobiliari de la nova escola municipal, l’acondicionament de l’entorn de l’escola El Martinet, un nou pas elevat al carrer Magallanes i la segona fase de l’entorn de l’església, entre d’altres. Hi van donar suport l’equip de govern, ERC i PP, mentre que Gabarra es va abstenir i el CpR es va manifestar en contra. Cal destacar també l’aprovació per unanimitat de l’ordenança sobre l’ús d’energia solar, que obligarà als nous immobles a disposar de plaques solars. També va comptar amb el consens de tots els partits la petició d’una subvenció a la Generalitat per tal que el barri de Can Mas es pugui acollir al Pla Integral de Reforma dels Barris, al qual opten més de 50 municipis i que podria comportar substanciosos ajuts.
Finalment, es van discutir 5 mocions. La primera, que instava a la Generalitat a iniciar urgentment les obres per solucionar l’impacte de la C-58, va tenir el suport unànime. Els grups municipals de Ripollet van demanar al govern català declari prioritària aquesta actuació i que la contempli als pressupostos del 2005. La resta de mocions, una del PP demanant més presència policial als carrers i tres del CpR, relatives al barri de Can Mas, van ser desestimades.