Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El vial del riu Ripoll, a punt d’obrir

Els alcaldes de Ripollet i Montcada realitzaven dijouus al migdia la darrera visita d’obres del vial del riu Ripoll, abans de la seva imminent obertura. La nova carretera servirà per descongestionar la circulació pel centre de la vila, tant de cotxes de pas entre Barberà i Montcada, com del trànsit pesat dels polígons industrials. Aquest darrer tram, de 300 metres, ha estat executat per l’Incasol i ha costat 800.000 euros. Unirà els ja en funcionament, el de Ripollet, que va de l’Ajuntament fins al carrer Milà, i el de Montcada, que moria sota el pont de connexió a l’autopista. La principal dificultat amb que s’ha trobat l’obra ha estat la necessitat de construir una nova càmara reguladora de gas, que ha suposat una quarta part del cost. En aquests moments, per poder obrir-lo a la circulació només queda senyalitzar els accessos i donar la llum als fanals.

Els treballs, previstos dins el Plà Parcial El Martinet, han estat adelantats un any, a petició de l’Ajuntament de Ripollet, per poder desviar el trànsit de camions del carrer Sant Jaume, amb motiu de la inauguració de la nova escola de Can Mas. Segons l’alcalde, Juan Parralejo, “amb el vial del riu Ripoll, Ripollet assoleix una fita històrica” i va afegir que “el carrer Sant Jaume tornarà a ser un carrer i no una carretera”. Al mateix temps, també va destacar la creació del carril bici, que pròximament permetrà anar de Castellar fins el mar.
El Pla Parcial El Martinet comportarà una inversió d’11 milions d’euros per part de la Generalitat, per a la reordenació de les naus i dels carrers del sector a la vora del riu, així com el trasllat del pàrquing de camions. A més, els ajuntaments de Ripollet i Montcada estan a l’espera de resposta a les al·legacions presentades al Pla del Mas Duran, quant a la proposta de la Generalitat per les noves connexions amb l’autopista, la “ronda cornisa” i al túnel de Can Pomada.