Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Diumenge 3 d’octubre, festa de tancament de la incineradora

Aquest diumenge al migdia se celebrarà amb una gran festa el tancament de la incineradora del polígon La Ferreria, després que el 30 de setembre hagi finalitzat les seves activitats. Els actes, que es faran davant la planta, consistiran en un espectacle de gran format, amb actuacions aèries, a càrrec de la companyia Vent del Nord, una cercavila popular i una butifarrada per a 2.000 persones, cuinada per l’entitat ripolletenca El Setrill. La festa ha estat organitzada per l’Ajuntament de Montcada i l’Entitat Metropolitana del Medi Ambient, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Ripollet.

L’empresa concessionària, Tersa, i l’EMMA han previst desmantellar i vendre en paquets la instal·lació. Pel que fa als 19 treballadors, alguns d’ells han estat prejubilats i d’altres aniran a treballar a la incineradora de Sant Adrià del Besòs. Les institucions i l’empresa, però, no han trobat una solució laboral per a set dels treballadors.

Una celebració plena de cinisme i hipocresia, segons el CpR
El Compromís per Ripollet ha retret als que “avui ho volen celebrar” de no haver participat activament a les manifestacions contra la planta i els fa responsables de la contaminació i d’haver potenciat la incineració en el passat. Segons un comunicat del CpR, “l’autèntic motiu de goig” seria l’abandó arreu d’aquest tractament finalista dels residus, tot alertant que “el tancament de la incineradora de Montcada suposarà la potenciació d’altres com la del Besòs, per suplir les tones que la primera deixa de cremar”. En declaracions del regidor d’aquest grup, Toni Pijuan, es tracta d’una celebració “plena de cinisme i hipocresia” i qualifica “d’incoherent” els discurs dels governants, “segons en quina part del territori es trobin, aquí la incineradora és dolenta, mentre que pocs quilòmetres Besòs avall, la incineració de residus és segura, gens contaminant i poc menys que un bé pel medi ambient”.


Foto: Ajuntament de Montcada