Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Tornada al ‘cole’ amb nova escola a Can Mas

Més de 4.000 alumnes, entre l’escola pública i concertada, han tornat a les classes després de les vacances: 2.750 alumnes de primària i 1.650 de secundària o el que és el mateix, 2500 a l’escola pública i 900 a la concertada. Avui ha entrat en funcionament la setena escola pública de Ripollet, amb un centenar d’alumnes de P-3 a P-5, amb 91 alumnes. La jornada s'ha desenvolupat amb normalitat i només cal destacar el mal estat de l'accés d'aquest col·legi, enfangat a causa de la pluja. Pròximament, el Consell Escolar Municipal decidirà el nom oficial, a escollir entre dues propostes, 'Teresa Vila' o 'El Martinet'.

Mentrestant, continuen en marxa els treballs de construcció de la llar d’infants municipal, que han patit un cert retard, com ja ha advertit la Comissió de Seguiment. D’altra banda, durant el setembre es fan les inscripcions dels cursos i tallers dels patronats, l’Escola d’Adults, l’Oficina de Català i les activitats esportives i d’entitats. Aprofitant el descans escolar, l’Ajuntament ha realitzat, a través de la Brigada Municipal d’Obres, treballs de manteniment de pintura, fusteria i electricitat a diferents centres, amb un cost total de 90.000 euros.

Can Mas estrena escola
Ripollet assoleix una vella reivindicació educativa amb l’obertura de la nova escola de Can Mas, situada al carrer Sant Jaume, que durà el nom de la històrica mestra local, Teresa Vila i Arrufat. Avui ha entrat en funcionament el parvulari, amb dues línies de P-3 i P-4 i 1 de P-5. Durant la preinscripció es van omplir 100 de les 125 places existents.
L’obra, de tipus industrialitzat, ha costat 1,3 milions d’euros, a càrrec de la Generalitat. Ha consistit en la construcció d’un mòdul de 839 m2 i el condicionament de l’entorn. A més, s’han fet millores, com la construcció d’un mur de protecció i l’avançament de les obres del vial del riu Ripoll, que comportarà una important reducció del trànsit davant del centre. Aquest fet és el que més preocupa als pares i mares, que des del primer moment han seguit de prop el desenvolupament del projecte. De cara al curs vinent, està previst tenir a punt l’edifici de primària, el pati dels grans i els serveis comunitaris: menjador, gimnàs, biblioteca i les pistes esportives.

Millores proposades pel CpR
El Compromís per Ripollet ha fet públiques diverses propostes de millora de la nova escola de Can Mas. Així, defensa que el carrer Sant Jaume passi a ser de vianants en el tram comprès entre els carrers La Mercè i Sarrià de Ter. En opinió de la regidora d’aquest grup, Pilar Castillejo, amb aquesta mesura “quedaria garantida la seguretat dels alumnes”. El principal grup de l’oposició veu factible aquesta possibilitat, un cop s’obri el vial del riu Ripollet. A més, també demana que l’Ajuntament subvencioni els trasllats d’una part de l’alumnat que s’ha de desplaçar des de Pinetons i Sant Andreu i que segons els càlculs del CpR els comporta una despesa de 80 euros mensuals. L’escola ha avançat que aquesta situació, que afecta a un terç de les famílies, quedarà solucionada amb un possible conveni per obtenir descomptes als autobusos.

Seguiment de l’escola bressol
La Comissió de Seguiment de l’Escola Bressol, formada per representants dels grups polítics i tècnics municipals, va instar avans de l’estiu a l’empresa constructura que acceleri les obres, ja que s’havia apreciat un retard en l’execució del projecte. Segons el contracte, haurien d’estar acabades al final d’any. El nou equipament tindrà una planta, en forma d’L, ampliable a dues, i disposarà de 61 places, amb tres aules, una sala polivalent, cuina, oficines, pati i zona de jocs específica per als més petits.

Cursos i tallers a dojo
Durant el mes de setembre s’ha obert la inscripció dels 200 cursos, tallers i activitats formatives i de lleure que ofereixen entre els dels patronats, Escola d’Adults, Oficina de Català i les activitats extraescolars i d’entitats. El Patronat de Cultura i Joventut en realitzarà 31. El Patronat d’Esports manté un any més la seva àmplia oferta de serveis. D’altra banda, el Patronat d’Ocupació posarà en marxa tres programes per a aturats. Quant a l’Escola d’Adults, presenta una vintena d’iniciatives. L’Oficina de Català també tornarà a fer els seus cursos orals, escrits i a distància. Finalment, la Regidoria d’Ensenyament, coordina un any més, la Guia de serveis i activitats educatives, amb un ampli ventall de visites i activitats de tot tipus i amb inscripció en línia a través de ripollet.org.