Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Festa Major amb premi

El veí de Ripollet Alfonso Sánchez ha estat el guanyador del viatge per a dues persones a la Ciutat de les Ciències de València, que el Patronat de Cultura i Joventut va sortejar entre els participants de l’enquesta de Festa Major. La rifa es va fer davant la premsa el passat dilluns 6 de setembre. Per la seva part, Ripollet Ràdio també donar premis entre els oïdors de la programació especial, sent agraciats Juan Orta amb un DVD i Natalia Tio amb un discman.
El regidor de Cultura, Albert Castro, va aprofitar l’acte per valorar la Festa Major com “altament positiva”. En la seva opinió, la festa d’enguany va estar caracteritzada per l’absència d’incidents, la bona acceptació de la nova ubicació de la fira i la gran participació ciutadana i d’entitats. A més, va avançar que els resultats de l’enquesta es donarien a conèixer la setmana vinent en el marc del Consell d’administració del Patronat de Cultura i Joventut, que també començarà a tractar la possible creació d’una comissió de festes.

Satisfacció del regidor de Cultura
El regidor de Cultura va destacar especialment l’absència d’incidents i aldarulls, senyalant com a positiu el canvi d’ubicació de la fira i els bars, quan a la reducció de sorolls i molèsties. A més, va mostrar la seva satisfacció per la idoneïtat dels terrenys del recinte firal “perquè van drenar perfectament la pluja caiguda”. Castro va repassar els principals actes, com ara els concerts i les activitats infantils, dient que “van tenir un bon nivell de qualitat i espectadors”. En canvi, va lamentar que el Teatre Auditori no s’omplís durant l’actuació de Lucky Guri i Mònica Green. Finalment va avançar que la setmana vinent es reunirà el Consell d’administració del Patronat de Cultura per valorar la festa i analitzar els resultats i suggeriments ciutadans recollits a l’enquesta. El regidor va afirmar que pròximament es poguessin fer més sondejos també en altres àmbits. A més, va recordar que el Consell també començarà a discutir la possible creació d’una comissió de festes.

Crítiques del Compromís
En un comunicat de premsa, el principal partit de l’oposició, es congratula pel canvi d’ubicació de la fira, pel que retreu als socialistes que no apliquessin l’acord l’any passat. No obstant, demana que els bars estiguin al centre del poble. D’altra banda, es pronuncia a favor de la creació d’una nova comissió de festes independent del Patronat de Cultura i Joventut. Segons el CpR, “la participació en l’elaboració, disseny i organització de la Festa Major per part d’entitats i persones és totalment insuficient i es continua amb la mateixa tònica de fa molts anys”. En opinió del portaveu del Compromís, Jacint Padró, “amb una nova òptica més participativa es podria canviar el sentit de molts actes, com per exemple el pregó, que hauria de tenir un clar contingut ripolletenc i català”.