Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

ERC abandona el Compromís

L’agrupació local d’Esquerra Republicana de Catalunya ha anunciat que deixa de formar part del Compromís per Ripollet. Segons van explicar els republicans en roda de premsa, el dimecres 7 de juliol, els motius del trencament de la coalició són el creixement de la militància, la nova conjuntura política i “el desencís” per la trajectòria del Compromís. D’aquesta manera, Esquerra disposarà de representació pròpia a l’Ajuntament, amb un regidor, mentre que el Col·lectiu Obrer Popular i els militants d’EUiA conservaran el nom del Compromís per Ripollet, amb els 5 restants. ERC va assegurar voler continuar a l’oposició però, amb “un tarannà constructiu, sense crispacions” i tirant endavant un projecte polític, on els votants republicans “puguin tornar a sentir-se representats”.

En la comunicació van estar presents la regidora d’ERC, Lourdes Serra, el president de l’executiva local, Xavi Caballé, el president de l’executiva comarcal, Marc Sanglas, acompanyats d’altres membres de formació local. Caballé va fer lectura d’una nota de premsa on s’afirma “no volem limitar-nos a hipotecar les nostres il·lusions i esforços només a evitar engreixos sobtats”, referint-se a deixar de treballar únicament a la contra dels socialistes. I va continuar manifestant “vam haver de debatre molt, purgar moltes opinions, passar moltes hores de profunda i sincera reflexió, fins adonar-nos de la necessitat d’oferir a la vila un projecte convincent, saludable, propi, nacional i sense crispacions”. Segons Caballé, el Compromís “tapava Esquerra” i va concloure “anant pel nostre compte, ERC recobrarà el protagonisme que es mereix”.

La regidora Lourdes Serra va insistir en la mateixa línia, afirmant que s’ha volgut fer “una sortida tranquil·la, evitant qualsevol tipus d’enfrontament” i que miraran "en positiu” i actuaran “de manera dialogant”. Per Serra, “un cop acabat aquest cicle electoral, donat que ERC ha anat obtenint uns resultats electorals tan importants i amb un augment de vots tant significatiu a Ripollet, creiem que ha arribat el moment de caminar el solitari i de treballar el nostre propi espai”. La regidora va recordar el creixement del darrer any, amb bons resultats electorals, l’obertura de la seu i l’elecció d’una nova executiva, que, segons va dir “està molt consolidada i unida, amb molts projectes que defensarem amb honestedat i sempre mirant el que és millor per Ripollet”. Segons Lourdes Serra el seu grup defensarà “un model de poble, una altra manera de fer política, un projecte que en faci avançar cap a un Ripollet lliure, més just, més humà i més sostenible”. Quant als dos cavalls de batalla del Compromís, l’ecoparc i la política urbanística municipal, Serra va declarar que “alguns punts es mantindran, però canviarà la manera de defensar-los. Parlarem al nostre propi estil”.

Per la seva part, el president comarcal d’ERC, Marc Sanglas, va voler deixar clar el suport del partit a la decisió local i va explicar que, “la situació d’Esquerra ha canviat des que es va signar l’acord del Compromís”. Segons Sanglas, el trencament es fa “com una opció legítima, en tant en quant era un pacte entre dos formacions, pel que es tracta d’un trencament i no d’un acte de transfuguisme, com segurament se’ns acusarà”. I va afegir, “hem volgut normalitzar la nostra situació política, tornant a tenir veu pròpia per primera vegada a Ripollet des de la República”.