Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La incineradora tancarà el 30 de setembre

La incineradora de la Ferreria tancarà el proper 30 de setembre, després de 29 anys de funcionament, segons van anunciar conjuntament els alcaldes de Ripollet, Juan Parralejo, i Montcada, César Arrizabalaga. Coincidint amb aquesta data, començarà el desmantellament i es farà una gran festa ciutadana davant la planta. Els dos alcaldes van congratular-se que, després d’anys de reivindicacions, s’hagi aconseguit la desaparició de la incineradora i van criticar als que havien posat en dubte la clausura, acordada durant la negociació de l’ecoparc. La decisió va ser ratificada el passat 16 de juny, pel Consell d’administració de TERSA, empresa concesionària del servei, a instàncies de l’Entitat Metropolitana del Medi Ambient (EMMA) i en compliment del Protocol de l’Ecoparc 2 de Montcada.

Crítiques als 'demagogs'
En la roda de premsa conjunta, realitzada el passat 30 de juny, l’alcalde de Ripollet, va criticar als que, segons va dir, “han jugat amb les pors de la gent” i va afegir “ja mai més es podrà especular sobre el tancament de la incineradora”. Parralejo va fer un repàs al procés que ha portat al tancament de la incineradora, a la necessitat de construir un ecoparc com a alternativa i a tota la polèmica que ha envoltat la política de residus. En aquest sentit va retreure la “demagògia” realitzada per alguns col·lectius, referint-se a la Plataforma Vallès Net i el COP. L’alcalde de Montcada, César Arrizabalaga, fa fer costat a Parralejo, qualificant “d’injusta” la situació viscuda a Ripollet, quan, segons el responsable de l’ajuntament veí, “a Montcada el tema s’ha portat amb absoluta tranquil·litat”.

Procés de desmuntatge i recol·locació del personal
Arrizabalaga va avançar que la retirada de la planta seguirà “un procés modèlic”, que consistirà en la liquidació de la instal·lació en tres paquets, el sistema d’incineració i producció de vapor, el de producció d’energia elèctrica i el de depuració de gasos, que es posaran a la venda a uns 300.000 euros cadascun. Pel que fa als 18 treballadors, 5 passaran a les plantes de Montcada, Sant Adrià i Zona Franca, 4 treballaran en una nova dependència de tipus logístic que l’Àrea Metropolitana preveu aixecar en els actuals terrenys de la incineradora i la resta es jubilaran.