Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Tot a punt per al Festival de Músiques del Món

Pintures sobre Sarajevo, música africana i argentina, un soc àrab i jocs d’Àsia, Amèrica Central i Àfrica són alguns dels elements programats per al Festival de Músiques del Món de Ripollet. Aquesta iniciativa, que es va celebrar per primera vegada el 1996, té com a objectiu principal promoure valors com el respecte cap a la diversitat. Pel que fa a l’element essencial d’aquest festival, la música, enguany Ripollet acollirà l’actuació de Mâalem Mahjoug & Gnawa de Marrakech, que combinen música tradicional del Marroc amb d’altres tendències. L’altra actuació serà la de l’argentí Chango Spasiuk, que oferirà a Ripollet el seu únic concert a Catalunya. Spasiuk toca la música del nord-est argentí, fent una barreja de riques sonoritats.

Sarajevo sota una altra llum
Del 28 de juny a l’11 de juliol el Centre Cultural acollirà l’exposició ‘Sarajevo. Un pas en el temps’, produïda pel grup TASKA. Es tracta d’una selecció de 59 aquarel·les amb una nova visió de Sarajevo després de la foscor de la guerra, mostrant les seves tradicions, cultura i història. Les obres es vendran al preu de 100 euros i els fons recollits es destinaran a l’edició d’un llibre sobre aquesta ciutat. A més, Elias Mildjevik, membre de TASKA, oferirà una xerrada sota el nom ‘La ciutat, testimoni cultural’.
La resta d’activitats es concentraran els dies 2 i 3 de juliol, durant els quals la rambla de Sant Jordi es convertirà per un dia en un soc àrab i La Gresca realitzarà tallers de jocs ètnics, percussió, estampació, màscares i collarets.