Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Dansa pren protagonisme a l'abril

Imatge 1.
Imatge 1
El proper 29 d'abril se celebra el Dia Internacional de la Dansa. Des de fa uns anys, Ripollet se suma a aquesta iniciativa amb un programa d'activitats que duen a terme diferents entitats i col·lectius locals amb el suport de l'Ajuntament; aquest any, més que mai, per posar en valor aquest sector que s'ha vist tant afectat per la pandèmia.

El tret de sortida serà l'espectacle 'Blowing' que ha programat per aquest divendres, 9 d'abril, l'Associació d'Espectadors del Teatre del Mercat Vell al Teatre Auditori. Una producció de la companyia Múcab Dans, dirigida per Toni Mira, on la dansa, la música en directe i la tecnologia convidaran a l'espectador a volar per un món fantàstic.

A més, diumenge, 11 d'abril, la dansa tornarà a ser la protagonista del darrer espectacle de la temporada de la programació infantil Petit Mercat Vell amb el muntatge 'Klé', d'Addaura Teatre Visual. Un homenatge a l'artista suís Paul Klee.

Dansa Essencial
Un dels eixos de la celebració del Dia de la Dansa a Ripollet ha estat el fet de compartir la dansa en totes les seves expressions; després d'aquesta aturada obligatòria, és del tot necessari reivindicar la dansa com un aspecte essencial de la nostra cultura. La dansa com un vehicle de desenvolupament personal, físic i artístic.

Després de l'anterior edició del DID en què estàvem confinats, ara es recupera la presència a través d'una producció audiovisual gravada que es podrà visualitzar el proper 29 d'abril, a les 18 hores, al Teatre Auditori del Mercat Vell. Un muntatge visual col·lectiu en el que han participat una desena d'entitats, centres i gimnasos locals, i en el que podrem trobar peces, gravades aquests dies en un entorn segur com és el Teatre, i fragments de passades actuacions. Aquesta producció, anomenada 'Dansa Essencial', ens ha permès oferir la possibilitat a les entitats de tornar a assajar, i en alguns casos, retrobar-se amb l'escenari, permetent d'alguna manera que, malgrat les circumstàncies actuals, no es perdi l'essència del DID. 'Dansa Essencial' tindrà un únic passi el dijous 29 d'abril, a les 18 h, al Teatre Auditori, l'aforament serà reduït i les entrades gratuïtes es podran reservar al web teatreauditoridelmercatvell.cat.

Finalment, i seguint amb aquesta línia de recuperació de l'espai públic, l'Ajuntament està treballant en una programació d'estiu on la dansa i les arts escèniques també seran protagonistes.

NdP