Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Creu Roja Cerdanyola-Ripollet-Montcada formarà 500 persones nouvingudes

Imatge 1.
Imatge 1
L'entitat ha rebut una subvenció de la Generalitat per fer 47 cursos en línia en el marc del programa de Primera Acollida.

Creu Roja Cerdanyola-Ripollet-Montcada podrà formar fins a 500 persones estrangeres en temàtiques clau per a la seva inserció en la societat catalana com la llengua catalana o el coneixement de l'entorn. El projecte, que es durà a terme de gener a octubre, està finançat per les 'Subvencions lluita contra l'exclusió social i la desigualtat arran de la COVID-19' de la Generalitat de Catalunya i es coordinarà conjuntament amb els departaments d'acollida dels tres consistoris.

En total, es tracta de gairebé una cinquantena de cursos en línia que facilitaran l'arrelament i la inserció a la societat de les persones nouvingudes. Tanmateix, el projecte també oferirà assessorament laboral i capacitació digital. En resum, es tracta d'una formació reglada i reconeguda que permetrà que les i els participants aconsegueixin el 'Certificat de Primera Acollida', un títol necessari per promoure l'autonomia de les persones immigrades, refugiades i retornades facilitant que aquestes puguin viure i treballar a Catalunya generant igualtat d'oportunitats entre la ciutadania.

Les persones interessades poden adreçar-se als Departaments d'Acollida del seu Ajuntament o a la Creu Roja (marta.reche@creuroja.org) o 93 691 61 61.

NdP