Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ripollet commemora el Dia Internacional de la Llengua Materna

Imatge 1.
Imatge 1
Del 15 al 25 de febrer, la Biblioteca i l'Oficina de Català han programat diferents activitats, la majoria en línia, en relació amb les llengües d'origen de la ciutadania de Ripollet.

El 21 de febrer es commemora el Dia de la Llengua Materna. L'objectiu d'aquesta celebració, que es va fer per primer cop a Ripollet l'any 2020, és fomentar el respecte per totes les llengües, donar visibilitat a les llengües que es parlen a Ripollet i remarcar la importància del català com a llengua de cohesió i de relació. Saps quantes llengües es parlen al món? I a Ripollet? Quines són les llengües més parlades? Teniu l'oportunitat de descobrir-ho del 15 al 25 de febrer.

L'Oficina de Català, conjuntament amb la Biblioteca, ha preparat una sèrie d'actuacions amb la intenció de mostrar la gran diversitat i riquesa lingüística de Ripollet, on conviuen prop d'un centenar de nacionalitats diferents. Enguany, ateses les circumstàncies, gran part de les actuacions es faran a les xarxes socials, a excepció de l'exposició "L'Idioma dels llibres", que trobareu a la Biblioteca, amb una extensa mostra de llibres en diferents llengües.

Des de l'Oficina de Català de Ripollet, amb l'objectiu de donar a conèixer altres llengües i cultures que conviuen amb la nostra, es destacaran curiositats i costums d'arreu del món a les seves xarxes socials. Al Facebook de l'Oficina de català @slc.ripollet, a partir d'avui, 15 de febrer, hi trobareu cada dia una curiositat lingüística i també vídeos de l'alumnat que ens presentaran plats típics del seu lloc d'origen i cançons en altres llengües. Ripollet Ràdio col·laborarà amb la difusió d'aquestes activitats i emetrà pròximament un programa especial, realitat pels alumnes de l'Oficina de Català, presentant cançons dels seus països d'origen. Amb aquesta iniciativa, doncs, es fa un homenatge a les llengües, però també a les persones que tenen interès per aprendre català.

A més, al Twitter @CNLVO3, el dia 21 de febrer es convidarà a la ciutadania a compartir una paraula en la seva llengua materna, amb les etiquetes #DiadelaLlenguaMaterna #DILMRipollet #DILM_CPNL. A les aules dels cursos de català, hi ha alumnes de gairebé una vintena de nacionalitats diferents, com ara Colòmbia, Mèxic, Hondures, Veneçuela, Uruguai, Argentina, Pakistan, Marroc, Índia, Brasil, Senegal, la Xina o el Perú.

Per últim, el mateix diumenge 21 de febrer, el Dia de la Llengua Materna, a l'instagram de l'Ajuntament de Ripollet es realitzarà un petit qüestionari per veure si la ciutadania endevina les llengües que es parlen a Ripollet, amb l'objectiu de donar a conèixer i visibilitzar la diversitat del nostre municipi.

NdP