Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Baby Yoda acaba essent el protagonista del #MemedeCarnaval a Ripollet

Imatge 1.
Imatge 1
L'Ajuntament de Ripollet ha decidit, a les portes del Carnaval, deixar de fer servir la major part de les imatges dels memes que s'havien fet per visibilitzar el programa d'activitats d'enguany, deixant només la cartelleria amb el meme de Baby Yoda. Aquesta decisió ha estat presa després de la demanda realitzada pel Comitè de Dones de Ripollet i Proud Ripollet i amb l'objectiu de no ferir cap sensibilitat.

Com ja va explicar durant la presentació del programa el regidor de Cultura i de Comunicació, Oriol Mor, la intenció de l'Ajuntament amb aquests memes era "reivindicar l'humor, com a eina important per adaptar-nos i seguir endavant", a més de provar nous llenguatges, utilitzats especialment per les persones joves a les xarxes socials. Un meme és un fenomen amb to humorístic que es replica a través d'internet, i que compta principalment amb una imatge i una frase, que es pot fer viral en poques hores. Així, tenint en compte que el programa de Carnaval és virtual, es va creure oportú fer servir els protagonistes d'alguns dels memes més compartits a les xarxes.

D'altra banda, Mor ha declarat que "prenem nota d'aquesta experiència", tot insistint que "en cap moment ens identifiquem amb actituds o actuacions que tinguin o hagin tingut aquests personatges públics i tampoc hem volgut visibilitzar-los, sinó apostar per nous llenguatges per cridar l'atenció".