Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Centre Cultural instal·la una Càpsula del Temps per recollir els aprenentatges del 2020

Imatge 1.
Imatge 1
L'any 2020 ens ha fet replantejar la noció del temps. Han estat uns mesos on, a més, la cultura ha estat una gran aliada, amb una funció social i cohesionadora. És per això que s'ha decidit instal·lar al vestíbul del Centre Cultural una Càpsula del Temps, que vol unir els conceptes de temps i de cultura. Es convida, especialment als més petits, a omplir la Butlleta que trobaran a la publicació mensual lallana o al Centre Cultural i compartir quines són les experiències viscudes durant l'any 2020 que creuen que marcaran la seva vida per sempre més. Moments i aprenentatges que sense la pandèmia, mai haurien esdevingut seus.

Amb totes les butlletes rebudes, es tancarà la Càpsula del Temps i s'enterrarà perquè, d'aquí a 10 anys, la puguem obrir i trobar tot allò que, el 2020, va ser emocionant per als infants de Ripollet. Tot allò que hagin escrit ja formarà part del passat, però és responsabilitat de totes no oblidar el passat i tenir-ho sempre present, perquè és el que ens aporta nitidesa al moment que vivim i, potser, aquest passat ens mostra el camí per escriure el futur.

El valor de la Cultura
Durant el darrer any, la cultura s'ha convertit en una eina transformadora que ha aportat a les nostres vides estones d'art i de coneixement a través del teatre, de la música, els llibres o de les exposicions en línia, entre d'altres. Hem ballat a casa, hem après a tocar instruments i ho hem compartit amb els nostres veïns i veïnes. La cultura ha tingut una funció social i cohesionadora, i ens ha acompanyat sempre que l'hem necessitada, sense demanar-nos res a canvi. Aquesta iniciativa és també una forma de reconèixer el valor de la cultura i perpetuar-lo en el temps. 

Per últim, l'Ajuntament ha convidat a totes les escoles del municipi a què facin seu aquest projecte i participin recollint les experiències dels infants. La Càpsula romandrà al vestíbul del Centre Cultural durant tot el mes de gener.

NdP