Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El primer informe COVID-Vallès de 2021 destaca una preocupant acceleració de la incidència del virus

Imatge 1.
Imatge 1
L'Agència de Salut Pública de Catalunya ha alertat al seu primer informe de 2021, amb data 6 de gener, del perillós augment de la taxa d'incidència de la COVID-19, que ha assolit valors propers a la segona setmana d'octubre, ja iniciada la segona onada. Així, al Vallès Occidental Est, on s'inclou Ripollet, la incidència ha arribat a 231 casos per cada 100.000 habitants. A Ripollet, del 30 de desembre al 5 de gener es van registrar 82 nous casos de COVID-19, 14 més que la setmana anterior. La incidència ha pujat a 222,4 casos per cada 100.000 habitants i amb un índex de rebrot a 14 dies vista de 486,3.

Quant a la incidència per edats, la més baixa és la de menors de 18 anys, tot i que l'informe apunta que és "probablement pel fet que les vacances escolars de Nadal comporten una davallada de les proves". En canvi, el nombre de positius ha augmentat sobretot en joves d'entre 19 i 25 anys. Educació i Salut ja han anunciat que a partir de dilluns, 11 de gener, amb la tornada a l'escola, duran cribratges als professionals educatius, com a estratègia de control i seguiment de la pandèmia de la COVID-19.

Davant d'aquestes dades, l'Ajuntament insisteix que és de vital importància que la ciutadania respecti les noves restriccions contra la COVID-19, aprovades pel PROCICAT fins al pròxim 18 de gener, reduint els desplaçaments i els contactes socials als estrictament essencials, així com que les empreses prioritzin el teletreball i l'atenció telemàtica.

NdP