Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ripollet tanca el 2020 amb un 16,2% d'atur, 132 aturats més

Imatge 1.
Imatge 1
El mes de desembre va deixar un augment de l'atur a Ripollet de 132 persones, el que suposa un increment del 4,4% respecte novembre, i deixa la taxa d'aturats en un 16,2%, la tercera més alta de la comarca, només per darrera de Badia del Vallès i Rellinars. Aquesta pujada és superior a la de la mitjana comarcal, on augmenta un 3,4% i situa la taxa al 13,5%, i també superior a la catalana, que veu com els aturats creixen un 2,7% fins una taxa del 13,6%. L'atur també creix molt a Ripollet respecte desembre de 2019, degut a la crisi provocada per la COVID-19: la variació interanual és d'un 25,8%, 637 persones aturades més.

Aquest increment preocupa al Consell Comarcal, ja que desembre és un mes en què habitualment aquesta xifra es redueix. Enguany, ha augmentat després de deu anys consecutius de disminucions. A més, l'increment del desembre de 2020 és el segon més pronunciat de la sèrie disponible per a la comarca, només superat pel desembre de 2008, coincidint amb la gran crisi econòmica, quan l'atur va créixer un 5%.

Cal tenir en compte també que aquestes dades no inclouen les persones afectades per expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO) en no ser considerades dins la classificació d'atur registrat (Ordre ministerial d'11 de març de 1985, per la que s'estableixen criteris estadístics per a la mesura de l'atur registrat).

JPL