Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cerdanyola, Ripollet, Montcada, Barberà i Badia celebren l'anunci per construir l'Hospital E. Lluch

Imatge 1.
Imatge 1
Els alcaldes de Cerdanyola, Montcada i Reixac, Ripollet, Barberà, i Badia es van reunir divendres, 18 de desembre, amb la consellera de Salut, Alba Vergés, el director del Servei Català de la Salut, Adrià Comella, i la gerent de la Regió Metropolitana Nord, Anna Aran, on els han anunciat la construcció d'un nou hospital de proximitat al Vallès Occidental.
Després de diverses entrevistes amb la consellera de Salut amb l'objectiu d'analitzar l'estat del projecte i la seva viabilitat per atendre les necessitats d'una població que supera els 176.000 d'habitants, la construcció de l'Hospital Ernest Lluch ja és més a prop. El Protocol d'inici del projecte se signarà a finals del pròxim mes de gener.

La construcció del nou hospital garantirà una cobertura assistencial més àmplia en una de les regions amb més densitat de població de tot Catalunya i que requereix amb més urgència un nou centre sanitari, la gestió del qual dependrà del Parc Taulí de Sabadell.

El centre projectat és un hospital innovador amb treball multidisciplinari i amb una atenció integral que, a més, acostarà a la ciutadania els dispositius adequats de seguiment domiciliari. La nova infraestructura es dotarà de gabinets d'alta resolució en atenció ambulatòria especialitzada i de proves diagnòstiques de proximitat, així com cirurgia ambulatòria. Segons anuncia el Departament de Salut de la Generalitat tindrà un cost estimat d'uns 50 milions d'euros en 5 anys.

Els alcaldes i alcaldesses de les poblacions implicades han rebut amb optimisme la notícia que respon a una reivindicació històrica del territori, tot i que afirmen que faran seguiment del projecte de manera atenta i coordinada.