Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aquest dimecres comencen les proves massives de la COVID-19 als usuaris pertanyents al CAP 1

Imatge 1.
Imatge 1
La realització de les proves es farà al Centre Cívic de Can Mas, del 2 al 5 de desembre, de les 9 h a les 14 h i de les 15 h a les 19 h, a totes aquelles persones majors de 14 anys que tenen com a centre de referència el CAP Ripollet.

Amb l'objectiu de treballar en la intervenció comunitària per lluitar contra la COVID-19, del 2 al 5 de desembre es realitzarà un cribratge intensiu a les persones que tinguin com a centre de referència el CAP Ripollet (carrer de Casanovas, 4). Aquesta actuació forma part de l'estratègia conjunta que el Departament de Salut ha establert amb l'Atenció Primària Metropolitana Nord de l'Institut Català de la Salut, amb la col·laboració dels diferents ajuntaments dels municipis on s'han organitzat els dispositius de cribratge, i el Servei de Vigilància Epidemiològica. Els tests de detecció es realitzaran a la població de més de 14 anys.

El dispositiu, que estarà ubicat al Centre Cívic de Can Mas, estarà en funcionament del dimecres 2 al dissabte 5 de desembre, de 9 a 14 h i de 15 a 19 h, sense necessitat de cita prèvia. És important presentar la targeta sanitària per facilitar els tràmits. En els propers dies, les persones que estan cridades a participar al cribratge rebran un SMS informatiu. Els resultats, en cas de ser negatius, es comunicaran a través d'SMS i es penjaran a la plataforma La Meva Salut. En cas de resultat positiu, es trucarà per telèfon per donar les indicacions oportunes i fer-ne el seguiment. Cal destacar la importància de fer l'aïllament que determinin els professionals sanitaris en cada cas.

L'objectiu d'aquesta estratègia és poder controlar amb rapidesa la transmissió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió, incidint en aquells municipis o zones on la incidència de la COVID-19 pot ser més elevada. El Departament de Salut convida la ciutadania a participar activament en aquestes proves, que es fan per aturar l'extensió del virus, donat que algunes persones no presenten símptomes i poden, sense saber-ho, transmetre el virus a la seva família, amics i altres persones del seu entorn.

NdP