Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El PSC presenta mocions pel 25N i en suport al teixit esportiu

Imatge 1.
Imatge 1
El grup municipal del PSC presentarà al Ple Municipal d'avui dijous dues mocions: la primera, en suport de la lluita contra la violència masclista, coincidint amb la celebració ahir del Dia Internacional per l'eliminació de la violència envers les dones, i la segona en suport del teixit esportiu, molt afectat pel tancament obligat de la seva activitat. El partit va presentar les mocions en un acte davant el Poliesportiu Municipal, tancat, el passat divendres, amb diferents representants al consistori i altres membres de la formació.

Pel que fa la primera de les mocions, el partit remarca que "urgeix frenar l'ofensiva masclista mundial contra els drets de les dones", i es reivindica com a partit que defensa les tesis del feminisme. Reclamen també a la Generalitat que "lideri i garanteixi les polítiques transversals feministes", ja que asseguren que pel Govern "la lluita contra el masclisme no és prioritària". La formació està oberta a ampliar la seva moció o modificar-la per tal d'incloure-hi també les reclamacions d'altres partits del Ple, com ja ha passat en altres ocasions.

Sobre la moció de suport al teixit esportiu del municipi, la moció considera l'esport "essencial per a la salut física i el benestar emocional" i demana que el Ple s'adhereixi al manifest del món esportiu català perquè se'l consideri com a tal. També insta a la Generalitat a que reconsideri la decisió de tancar les instal·lacions esportives en casos com el viscut recentment, així com instar-la a l'elaboració d'un nou Pla de xoc de reactivació de l'esport que "s'asseguri de garantir la viabilitat econòmica de tots els clubs i centres esportius, entitats esportives i els seus treballadors i treballadores".

JPL