Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Primera setmana de descens de positius de COVID-19 a Ripollet des del mes d'agost

Imatge 1.
Imatge 1
Tot i baixar el nombre de positius, aquest encara continua essent molt elevat i per sobre de la mitjana del Vallès Occidental. Ripollet comença a notar el resultat de les restriccions de mobilitat i l'aïllament social, amb un lleuger descens de positius de COVID-19 respecte a la setmana anterior, passant de 153 a 91 casos detectats del 6 al 12 de novembre. Segons l'informe de l'Agència de Salut Pública de Catalunya, en data 15 de novembre, la darrera setmana, la taxa d'incidència ha baixat dels 397,12 positius per cada 100.000 habitants a 236,2 i el risc de rebrot ha passat de 834 a 469. Les dades, però, són superiors a la mitjana del Vallès Occidental, amb una taxa de 208,07 i un risc de rebrot de 393.

La incidència de casos de COVID-19 al Vallès està disminuint després del gran augment del mes d'octubre. També s'han realitzat un 15% menys de proves i tot i que la positivitat està disminuint, encara és d'un 10% de mitjana. El total d'ingressos hospitalaris del 2 al 8 de novembre ha disminuït fins a 327, dels 405 la setmana anterior, però no el nombre d'ingressos a l'UCI (53) ni les defuncions, que han estat 84, una trentena més que la setmana anterior.

Pel que fa a la incidència a les escoles de Ripollet, segons el Traçacovid de la Generalitat de Catalunya, les dades han millorat en relació amb la setmana anterior. Així, el dia d'avui hi ha un total de 6 grups confinats, 7 menys que ara fa 7 dies. Un confinament que a 150 persones, de la vintena de centres educatius públics, concertats i privats de Ripollet. El nombre de positius en els darrers 7 dies és de 18, menys de la meitat d'ara fa dues setmanes, que va arribar als 43, entre personal docent i alumnes.