Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Gran Recapte cerca voluntaris joves per informar als supermercats sobre el nou sistema d'enguany

Imatge 1.
Imatge 1
El grup coordinador de Ripollet del Gran Recapte ha fet una crida per captar voluntaris per a, almenys, dos grans supermercats de Ripollet, unes hores els pròxims 20 i 21 de novembre. Seria per informar a peu del punt de venda que aquest any les donacions es fan únicament a través del tíquet de la compra. Es necessita una desena de persones per atendre els 3 torns de 4 hores que s'organitzaran. Per oferir-se cal registrar-se a través d'aquest enllaç. L'organització ha demanat que siguin persones joves i no com fins ara, que eren majoritàriament gent gran, per ser col·lectiu de risc.

A causa de la pandèmia, la recollida d'aliments no podrà comptar enguany amb els tradicionals punts atesos per voluntaris. En el seu lloc, es recolliran aportacions econòmiques destinades a la Fundació del Banc dels Aliments a través de diferents fórmules: en el tiquet de la compra als supermercats i vals de 3 € per fer donacions de productes frescos, a través a diferents parades del Mercat Municipal i botigues de barri. Les donacions amb la llista de la compra seran del 16 al 21 de novembre. A més, fins al 16 de desembre es podran fer aportacions a la web www.granrecapte.com.
El Gran Recapte és una campanya clau per al Banc dels Aliments, perquè amb els gairebé 5 milions de tones recaptats a Catalunya es pot proveir d'aliments bàsics, principalment llet, oli o conserves, per un període aproximat de 3 mesos, a entitats com ara Càritas. Des de la irrupció de la COVID-19, la demanda d'aliments ha crescut un 40% respecte al mateix període de l'any passat. L'escenari d'aquesta tardor pot comportar que encara més persones puguin tenir dificultats per a cobrir les necessitats bàsiques.