Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Instal·lada una unitat mòbil al parc de Maria Regordosa per determinar la contaminació atmosfèrica

Imatge 1.
Imatge 1
La Direcció general de Qualitat Ambiental del Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya va instal·lar la setmana passada, a sol·licitud de l'Ajuntament de Ripollet, una unitat mòbil de vigilància de la contaminació atmosfèrica al parc de Maria Regordosa. L'objectiu és mesurar els contaminants atmosfèrics i les variables meteorològiques al llarg d'unes 8 setmanes, per tal de determinar l'impacte de les emissions del trànsit i de les indústries de la zona i així poder emprendre les mesures necessàries.

A Ripollet els nivells de qualitat de l'aire pel que fa a diòxids de nitrogen i/o partícules en suspensió de diàmetre inferior a 10 micres (PM10) són superiors als nivells desitjables, com passa a la resta de l'àrea metropolitana. Aquest són originats, majoritàriament, per la combustió dels vehicles que circulen per les vies ràpides que creuen el municipi i també per les que transcorren pel seu voltant. Per aquest motiu, l'equip de govern treballa per reduir la concentració de vehicles dins els casc urbà i fer de la ciutat un espai més amable per viure-hi.

Durant aquest 2020, any #SumemVerd a Ripollet, seguint aquesta política de priorització de la mobilitat per a la ciutadania, destaquen actuacions com la conversió en espais per a vianants del carrer Sagrera, la plaça de l'11 de setembre i el carrer Nou. També el tancament al trànsit, durant el cap de setmana, del vial del riu Ripoll, el camí de la Serra, el carrer del Torrent Tortuguer i la rambla de Sant Jordi.