Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Iniciada la 2a fase del concurs d'idees per a construir habitatges públics i una escola d'adults

Imatge 1.
Imatge 1
El jurat ja ha escollit les quatre empreses que hauran de presentar, al novembre, el seu avantprojecte d'un edifici públic destinat a allotjar un màxim de 85 pisos i una escola d'adults.

El passat mes de setembre es va aprovar en Junta de Govern Local l'acord de determinació dels quatre candidats seleccionats per passar a la segona fase del concurs, amb intervenció de jurat, per a l'obtenció d'idees sobre les opcions de construcció d'un edifici públic destinat a allotjar habitatges públics i una escola d'adults. El jurat va escollir les propostes d'entre les 16 que es van presentar. Es tracta d'un projecte promogut per l'Ajuntament de Ripollet a la rambla de les Vinyes, entre l'avinguda de Catalunya i l'avinguda del Mediterrani, a tocar del parc dels Pinetons. El termini de presentació de les propostes és de 60 dies, finalitzant el mes de novembre.

Els autors de les quatre idees seleccionades en la primera fase rebran, cadascun d'ells, 7.500 € en concepte de compensació o pagament per les despeses que hagin pogut assumir en la redacció de les propostes. L'autor de la idea finalment guanyadora rebrà, a més, uns altres 7.500 €. Els quatre concursants classificats i convidats a passar a la segona fase han estat: Coll-Lecler Arquitectos SLP, Col·lectiu Brusi SLP, Ravellat Arquitectura SLP i Lacomba Setoain Arquitectos Asociados SLP.

La finca on s'ha de projectar l'escola d'adults i els habitatges té una superfície de 1.490 m², més una altra peça de sòl, adscrita a aquesta i qualificada de verd privat, amb una superfície de 713,70 m². L'edifici, amb una edificabilitat de prop de 7.500 m², haurà d'encabir un màxim de 85 habitatges, pensats per a diferent nombre d'ocupants. També ha d'incloure el mateix nombre de places d'aparcament, amb places per a vehicles elèctrics, bicicletes i altres vehicles lleugers, i un 10% d'aparcaments adaptats per a persones amb mobilitat reduïda, tot i que la llei obliga a un mínim del 3%.

Quant al centre educatiu per a adults, els espais mínims han estat fixats d'acord amb el resultat del procés participatiu intern que es va fer a l'Escola d'Adults Jaume Tuset l'any 2018. Així, l'espai ha de comptar amb 8 aules amb una cabuda de 25 alumnes, 2 aules adaptades per treballar amb ordinadors portàtils, una aula per a activitats artístiques, una aula d'estudi amb espai d'estada per a fer treballs d'equip i amb connexions d'internet, 2 sales de reunions o trobada, aula d'informàtica equipada, sala polivalent per a fer-hi actes diversos, aula laboratori de ciències i una sala de canguratge, a més d'altres espais més d'ús intern i servei. També es valorarà que es faciliti l'accés des de l'escola d'adults cap als espais lliures de la parcel·la i a les finques annexes, part de les quals es puguin compartir com a patis del futur complex. A més, tal com es recull en el plec de condicions tècniques, el jurat també tindrà en compte la utilització de materials sostenibles i de fàcil manteniment.

NdP