Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Nova acció de contenció de transmissió comunitària de la COVID-19 a Ripollet

Imatge 1.
Imatge 1
D'altra banda, Educació ha confirmat la quarantena d'un grup de l'Escola Bressol Pública La Verema per un positiu. Demà dijous es faran les proves PCR a tot el grup, que no podrà tornar fins al dilluns 19 d'octubre.

Els darrers dies, els centres sanitaris de Ripollet han detectat, a la zona de Can Mas, una major identificació de casos positius de la COVID-19. Per això, aquest dijous, 8 d'octubre, personal sanitari de l'Institut Català de la Salut iniciarà un sistema de contenció de la transmissió comunitària de la COVID-19, en els dos blocs amb una incidència major. Aquesta contenció consistirà a realitzar proves PCR a totes les persones que viuen en aquests edificis, independentment de quina sigui la seva situació personal o laboral, sense que sigui necessari presentar cap mena de documentació identificativa ni tenir targeta sanitària.

Es tracta d'una acció preventiva dirigida a frenar l'expansió del virus. Per això, des de l'Ajuntament s'ha adreçat una carta als veïns de la zona, recordant que és molt important fer-la al màxim possible de persones, tinguin o no símptomes; per tal de permetre fer un seguiment més acurat i prendre les mesures necessàries per evitar possibles focus de contagi. Només quedaran exemptes de fer-se la prova PCR aquelles persones que ja hagin fet aquest test en els darrers tres mesos. Aquelles persones que no es trobin a casa quan passi el personal sanitari podran adreçar-se al CAP Ripollet (tel. 935 946 420) per fer-se la prova en aquest centre. Una vegada fets tots els tests, es comunicarà a totes les persones quin ha estat el seu resultat, per SMS si és negatiu o amb una trucada si és positiu, i facilitant la informació dels passos a seguir.

Quarantena a La Verema
També demà dijous, una unitat mòbil del CatSalut es desplaçarà a l'Escola Bressol Pública La Verema per a fer les proves PCR a infants i mestres del grup classe on s'ha detectat un positiu de la COVID-19. Tot el grup inicia avui la quarantena durant 10 dies, podent tornar a l'escola el pròxim dilluns 19, sempre que no tinguin cap simptomatologia.

NdP