Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament ofereix ajuts econòmics reintegrables per a les persones afectades pels ERO i ERTO

Imatge 1.
Imatge 1
L'Ajuntament de Ripollet ha creat una nova línia d'ajuts econòmics dirigida a les persones del municipi que estiguin afectades pels expedients de regulació de l'ocupació (ERO) o expedients de regulació temporal de l'ocupació (ERTO) motivats per la COVID19 i que encara no hagin rebut les prestacions econòmiques del SEPE. L'Ajuntament dedicarà una partida de 100.000 euros, destinada a aquells veïns i veïnes del municipi que, a causa de la seva situació laboral originada per la pandèmia, han vist com canviava bruscament la seva previsió econòmica familiar. Així, l'ajut, que tindrà un import de 400 euros, servirà per contribuir a fer front a les despeses bàsiques derivades de l'habitatge com ara hipoteca, lloguer i subministraments bàsics, com ajuda transitòria fins a la reincorporació activa al mercat laboral.

Aquest ajut està pensat com una ajuda transitòria fins a la reincorporació activa al mercat laboral i tindrà un caràcter retornable. Les persones que el reben es comprometen a fer la devolució de la següent forma:
- El 50 per cent en els 10 dies hàbils següents a l'ingrés de la prestació per l'ERTO o ERO per part del SEPE.
- El 50 per cent durant els 3 mesos següents a la finalització de l'estat d'alarma.

Excepcionalment, aquest ajut econòmic tindrà la consideració d'ajut social a fons perdut per aquelles persones que justifiquin que no ha millorat o, fins i tot, ha empitjorat la seva situació socioeconòmica en aquest termini.

La presentació de les sol·licituds per a accedir a aquest ajut comença avui, 20 de maig i finalitzarà el 3 de juny. Tant el model de sol·licitud com els requisits per poder accedir a l'ajut es poden trobar al següent enllaç.

En cas de dificultats, es podrà fer, presencialment, al registre de l'OAC, que habilitarà l'atenció presencial el pròxim dilluns 25 de maig, en cas que Ripollet entri a la fase 1 de desconfinament. Cal demanar cita prèvia (Tel. 935 046 000 o formulari electrònic). Recordem que l'Ajuntament ha habilitat tot el personal funcionari de l'OAC per tal que puguin actuar com a representants d'aquelles persones que hagin de presentar documentació i no disposin d'identificació electrònica.

http://upload.ripollet.cat/FILES/JPG/mujer-problema-financiero-01.jpg