Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Reclamen papers per a tots els migrants per la situació d'extrema necessitat

Imatge 1.
Imatge 1
La plataforma Acollim Cerdanyola-Ripollet se suma a la campanya de la Coordinadora Obrim Fronteres per reclamar "per jústicia, en aquests moments d'extrema necessitat" la regularització de les persones migrades que viuen a Espanya. Fins al moment, ja han recollit unes 500 adhesions d'organitzacions i particulars, que poden signar en aquest enllaç.
El document reclama: l'empadronament d'ofici a totes les persones que viuen en el municipi; la regularització amb permís de treball sense necessitat de contracte laboral; la concessió d'autorització de treball sense necessitat de contracte als joves ex-tutelats amb permís de residència; el reconeixement immediat de la condició de refugiat/da i el pas directe a l'autorització de residència en igualtat de condicions amb la resta de persones migrades.

Les ONG defensores dels drets dels migrants amparen aquestes reividicacions en l'article 127 per "raons d'interès públic o seguretat nacional" justificables per l'estat d'alerta, ja que consideren que la situació d'irregularitat perjudica a les persones migrades per la seva doble vulnerabilitat laboral i sanitària i en conseqüència al conjunt de la societat.