Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Darrera hora: recomanació de quedar-se a casa

Imatge 1.
Imatge 1
La Policia Local està visitant parcs, bars i comerços que no siguin d'alimentació perquè la gent es quedi a casa. No obstant això, la UCR ha volgut recordar que els comerços de la trama urbana no tenen prohibida l'obertura. Consulteu normativa i excepcions a l'enllaç del decret de la Generalitat.
Igualment, previsiblement, el decret d'alarma del govern central pot anar encaminat a mesures més dràstiques davant l'emergència sanitària.


L'Ajuntament tanca al públic els equipaments municipals, menys el mercat, durant 15 dies
L'Ajuntament de Ripollet ha resolt aquest divendres, 13 de març, el tancament al públic, durant les pròximes dues setmanes, de tots els equipaments municipals, tant culturals com esportius i veïnals, en prevenció de l'extensió del coronavirus. Únicament continuarà obert el mercat municipal, pel seu caràcter de subministrament de productes de primera necessitat, respectant els límits d'un terç del seu aforament que marca la normativa vigent. No es podran realitzar activitats culturals, esportives i veïnals tant en recintes tancats ni al carrer. Així mateix, se suspenen les jornades de portes obertes escolars i la celebració del mercat setmanal dels dimecres i el mercat dels aturats dels dissabtes. També tanquen al públic l'espai de les barbacoes del parc dels Pinetons i el quiosc del parc del riu Ripoll. Aquestes mesures se sumen al decret de la Generalitat d'enviar els estudiants, ampliat, posteriorment, al tancament de les àrees comercials -excepte productes de primera necessitat i alimentació- i gimnasos. També ha anunciat que és necessari limitar i evitar qualsevol desplaçament. Per la seva part, finalment, el govern central ha incrementat el nivell d'alerta, declarant l'estat d'alarma. L'alcalde, José M.Osuna, ha fet una crida "a la responsabilitat social dels veïns I veïnes de Ripollet per tal que es quedin a casa". També ha volgut recordar que "en aquests moments és quan hem de tenir presents valors com la solidaritat amb la nostra comunitat, tenint cura de les persones més vulnerables del nostre entorn".
Atenció telemàtica
Durant els quinze dies de mesures de prevenció del coronavirus adoptades per l'Ajuntament, l'atenció a la ciutadania es farà via telemàtica (oac@ripollet.cat) i telefònica (93 504 60 00).