Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Síndic de Greuges va atendre 22 queixes i 18 consultes a Ripollet l'any 2019

Imatge 1.
Imatge 1
El Síndic de Greuges va iniciar un total de 40 actuacions a Ripollet l'any 2019, tal com es desprèn de l'informe presentat al Parlament. D'aquestes, 22 són queixes i 18 són consultes. A nivell comarcal, al Vallès va haver-hi 1.928 actuacions, la majoria relacionades amb polítiques socials, seguides per les d'administració pública i tributs, polítiques territorials, consum, seguretat ciutadana i cultura i llengua.

De l'Informe al Parlament 2019 destaca també que es van tramitar 17 queixes i actuacions amb l'Ajuntament de Ripollet l'any passat, de les quals en 2 s'ha solucionat el problema, en 2 s'ha acceptat la resolució, en 5 s'ha confirmat una actuació no irregular i 7 encara s'estan tramitant. També s'informa que una de les queixes va ser traslladada a la Defensora de la Ciutadania.

L'Informe també recull l'actuació d'ofici relativa a la nova ordenança fiscal del tribut metropolità, ja que "moltes persones s'han vist obligades a satisfer un nou impost, i han manifestat la seva disconformitat davant el Síndic de Greuges en rebre les primeres cartes de pagament" tant a Ripollet com als altres municipis afectats. Aquesta actuació, amb el codi AO 00215/2019, encara està en tramitació.

JPL