Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els alumnes del primer batxillerat de Ripollet es retroben 45 anys després

Imatge 1.
Imatge 1
Un grup de 40 alumnes i 2 professors del primer Batxillerat Superior de Ripollet va retrobar-se aquest cap de setmana, més de 40 anys després, per recordar les experiències d'aquests primers estudiants que van poder continuar els estudis al seu poble, en comptes d'haver de marxar a Montcada o Sabadell, com passava fins aleshores.

L'any 1975 s'iniciava el primer curs a Ripollet de Batxiller Superior configurat en dues línies per poder garantir les opcions de ciències i lletres. Entre el professorat jove que va ser contractat, hi havia un professor d'Història i Llatí que va ser un educador excepcional, i així se li segueix reconeixent. Es tracta de José Antonio FER, el dibuixant i director de revistes de còmic satíric com el Papus, el Jueves, el diari AVUI, etc. Aquest dies la ciutat de Mollet, on va viure la infància, li dedica una exposició brillant a la seva obra i trajectòria. En FER va rebre la Creu de Sant Jordi, l'any 2018.

La majoria dels i de les adolescents estudiants de BUP alhora participaven plenament a la vida cultural i esportiva local. Destaquen jugadors de Basket i Handbol, excursionistes de la UEC, actrius i actors dels Amics del Teatre i del Col·lectiu La Careta, o grups alternatius com a "El Grup Cultural Pro-Ateneu" i més tard col·laboradors d'experiències a la Ràdio i Revista de Ripollet.

Expliquen al seu comunicat que "vam aconseguir acompanyar la formació reglada en el coneixement amb la participació al teixit cívic local, obtenint un èxit total. Recordem festes de Carnaval al Centre Parroquial (l'únic centre cívic llavors) on vam omplir-lo fins a la bandera en format pista de ball (sense seients), cinefòrums amb pel·lícules com Espartaco, Queimada, Johnny cogió su fusil, La prima Angélica, etc. Vam aprendre a veure la Història al Cine i el Cine a la Història i a estimar la natura amb una multitud d'excursions".

NdP