Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es reparteixen els primers identificadors de la nova xarxa de punts segurs de violència masclista

Imatge 1.
Imatge 1
L'Ajuntament de Ripollet i el Comitè de Dones van donar dissabte al migdia el primer pas de la nova xarxa de punts segurs contra casos de violència masclista. En un acte, amb la presència d'algunes membres del Comitè i encapçalat per la regidora de Feminismes, Meritxell Caler, es van repartir els identificadors als primers establiments adherits al barri de Can Mas.

L'acció es va iniciar al Centre Cívic de Can Mas, on es va pintar a la seva entrada la frase "Espai lliure de violència masclista". "Al mes d'octubre, el Comitè de Dones ens va traslladar la inquietud davant de casos de violència masclista i vam pensar que creant aquesta xarxa de punts les dones assetjades es podien sentir més segures, ja que són establiments pròxims i que coneixen el protocol a seguir en aquests casos", va explicar la regidora Meritxell Caler. Des de l'Ajuntament s'estan posant en contacte amb els establiments de la vila informant-los per tal d'ampliar el nombre d'adherits. Àngels Leiva, membre del Comitè de Dones va explicar que "els establiments que s'hi sumen no només penjaran el cartell, sinó que també atendran a la persona i seguiran un protocol d'actuació, volem que a tot Ripollet hi hagi punts de protecció per a les dones agredides o assetjades".

Després de l'acció a davant del Centre Cívic de Can Mas, es van repartir alguns distintius a diverses botigues. La primera d'aquestes tendes va ser la perfumeria Mary, regentada per la Montse Arenas. "Vaig viure un cas en què una noia molt jove va entrar a la meva botiga i em va explicar que un home l'estava assetjant i em va demanar si es podia quedar uns minuts a dins l'establiment", explica la Montse Arenas, que considera que és molt necessària aquesta xarxa de punts segurs. Els establiments de Ripollet que es vulguin adherir a aquesta iniciativa poden enviar un correu electrònic a alcaldia@ripollet.cat.
Fotos:
- diferents moment de l'acció
- Perfumeria Mary i Papereria Quatre van ser alguns dels comerços que s'hi van sumar