Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Tercera edició del programa d'orientació laboral UBICAT

Imatge 1.
Imatge 1
L'Ajuntament de Ripollet ha posat en marxa la tercera edició del Programa UBICAT, subvencionat pel Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), que busca millorar l'ocupabilitat de persones en recerca activa de feina amb actuacions d'orientació, acompanyament a la inserció i suport ocupacional. Aquest projecte d'orientació estarà en marxa durant tot l'any 2020 amb l'objectiu d'atendre, com a mínim, a 27 persones. En l'anterior edició del programa UBICAT es van atendre 53 persones tot i que el mínim demanat pel SOC era de 25.

De les persones ateses aquest durant el 2020, com a mínim 17 han de pertànyer al col·lectiu generalista (persones en situació de desocupació, persones inactives i persones treballadores que es troben en situació de precarietat laboral) i 10 al col·lectiu d'aturats de llarga durada (persona demandant inscrita a l'Oficina de Treball un mínim de 12 mesos, continuats o no, durant els darrers 18 mesos).

L'objectiu del Programa UBICAT és analitzar l'ocupabilitat de cadascuna de les persones participants i definir el seu projecte professional mitjançant sessions d'orientació individuals i/o grupals relacionades amb aspectes motivacionals, coneixement d'eines de recerca de feina, recursos per superar un procés de selecció o millora de la capacitació digital. Així mateix, el programa també inclou actuacions de coneixement de l'entorn productiu i social i estades de pràctiques en empreses.

Per a participar en el programa UBICAT cal que la persona interessada estigui registrada a l'Oficina de Treball com a demandant d'ocupació. Per a més informació cal adreçar-se a l'Àmbit de Desenvolupament Econòmic de l'Ajuntament de Ripollet (Carrer de Sant Sebastià, 26, Ripollet) de dilluns a divendres, de 8.30 h a 14 h o trucar al telèfon 935 807 642.

NdP