Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Crònica del Ple del 29 d'abril

El Ple d’abril es va celebrar amb el rerefons de les protestes laborals dels treballadors de l’Ajuntament. El punt més destacat de l’ordre del dia va ser el nou repartiment de càrrecs entre el tripartit, després que una crisi interna de Convergència portés al seu número 2, Josep Gabarra, a abandonar la militància. Així, les regidories de Mobilitat i Seguretat Ciutadana passen a Xavier Peñarando. No obstant això, Gabarra continua com a regidor, però sense càrrecs. La sessió va comptar amb una gran assistència de treballadors de l’Ajuntament que, en acabar l’acte, van celebrar una nova assemblea, on van decidir mantenir el tancament fins divendres al migdia.

Tornant a l’ordre del dia, es va aprovar la modificació dels Estatuts de la Mancomunitat de Municipis de l’Àrea Metropolitana amb el suport del PSC, ICV, Gabarra, l’abstenció de CiU i PP i el vot en contra del CpR. D'alra banda, tots els grups a excepció de Gabarra, que es va abstenir, van donar llum verda als expedients de modificació de crèdits per subvencionar amb 12.000 euros l’esplai La Gresca i 14.000 per a la instal·lació d’un semàfor al carrer Verge de la Mercè.

Quant a les mocions, se’n van presentar 4. La primera, del Compromís per Ripollet, a favor dels independentistes detinguts al 92, va prosperar gràcies a l’abstenció de la resta de grups. També va ser aprovada l’altra moció del CpR, a favor de la Federació Catalana de Patinatge, amb el vot afirmatiu de tots, a excepció del PP, que s'hi va abstenir. En canvi, es van desestimar les dues mocions del Partit Popular. La proposta perquè s’intensifiqués la lluita contra les pintades va ser recolzada per Gabarra i el CpR, però denegada per l’equip de govern, que va defensar que ja hi estava treballant. La votació va ser igualment contrària en el cas de la petició d’una auditoria, ja que l’equip de govern considera que ja existeixen prou mecanismes de control, tan interns com externs, i que la seva realització significaria un cost innecessari.

El torn de precs i preguntes va ser protagonitzat pel conflicte laboral de l’Ajuntament. El Partit Popular va criticar “la falta de credibilitat de l’equip de govern” i des del Compromís es va qualificar la situació de “nivell de malestar màxim”. En canvi, l’alcalde va reiterar la voluntat de diàleg i va avançar el seu convenciment que el conflicte se solucionaria “molt ràpidament”.