Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Generalitat està elaborant un Pla que recollirà les necessitats sanitàries del Vallès sud

Imatge 1.
Imatge 1
La Consellera de Salut, Alba Vergés, s'ha reunit aquest matí amb les alcaldesses de Montcada i Reixac, Laura Campos; Badia del Vallès, Eva Menor, i els alcaldes de Barberà del Vallès, Xavier Garcés; de Cerdanyola del Vallès, Carlos Cordón, i la regidora de Salut Pública de Ripollet, Meritxell Caler. Alba Vergés els ha explicat que la Generalitat està elaborant un Pla territorial que recollirà les necessitats d'assistència sanitària a la comarca i que el preveu tenir enllestit durant el primer trimestre de 2020.

Aquesta reunió arriba després de la roda de premsa conjunta, ara fa una setmana, dels alcaldes i alcaldesses de les cinc poblacions, per tal de reclamar la reactivació del projecte de l'hospital Ernest Lluch, davant la forta congestió del Parc Taulí. La Consellera de Salut els ha explicat que calia fer un nou Pla, perquè l'actual s'ha quedat obsolet, quant a necessitats d'assistència sanitària, tipus d'atenció i tecnologia emprada.

La regidora de Salut Pública, Txell Caler, per la seva banda, ha insistit a la Consellera en la necessitat de treballar per reforçar l'atenció primària, on hi ha una situació de mancança de personal mèdic, d'infermeria i d'administració. També li ha expressat altres necessitats, com ara una altra unitat de pediatria a Ripollet i la reducció de les llistes d'espera. En aquest sentit, Alba Vergés ha assegurat que també es treballa en la primària i que el Pla pot incloure actuacions per millorar-la. Així, els ha avançat que l'Anna Aran, gerent de la Regió Sanitària de Barcelona, es reunirà amb ells les pròximes setmanes.

NdP