Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Decidim presentarà una moció de rebuig al nou tribut metropolità

Imatge 1.
Imatge 1
Decidim durà al Ple Municipal ordinari del mes de novembre una moció sobre el nou tribut metropolità per, si s'aprova, mostrar el rebuig del consistori en com s'ha fet l'aplicació d'aquest nou impost i la falta de planificació o d'informació sobre noves inversions a què es destinaran els diners recaptats, tal com ha explicat en roda de premsa l'alcalde de Ripollet, José María Osuna. Des de Decidim es denuncia que aquest tribut iguala els impostos als municipis de l'Àrea Metropolitana "sense una equiparació pel que fa als serveis i sense un calendari d'inversions".

José María Osuna ha criticat durament l'aplicació que ha fet l'AMB d'aquest impost, amb prou feines informant els ajuntaments dels municipis afectats (entre ells, Ripollet) i sense ni tan sols reunir-se amb ells. La moció proposa, doncs, a més de rebutjar les formes amb què s'ha aplicat el tribut, instar l'AMB a elaborar en un termini de 3 mesos un document de planificació de les inversions; a fer efectiva la integració i aplicació de tots els títols socials, com pugui ser la targeta rosa, un dels punts "més greus" segons Osuna; instar a la Generalitat fer la transferència a l'AMB de les línies de transport afectades; instar també a l'AMB a fer una implementació progressiva del tribut a mesura que es vagin implementant les inversions, i la sol·licitud d'una moratòria del cobrament d'aquest impost per l'any 2020 en cas que no es compleixin les demandes anteriors als 18 municipis afectats.

Osuna ha remarcat també que, en funció de com es desenvolupi el problema, el grup de Decidim podria presentar una moció del mateix caire a l'AMB. Aquesta moció, que deixaria clar el posicionament de Ripollet pel que fa al nou tribut metropolità, espera iniciar una mobilització a escala de tots els consistoris afectats i descontents amb com s'ha dut a terme la implementació del nou impost per part de l'Àrea Metropolitana.

JPL