Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament estudiarà les necessitats que generen els trastorns de l'espectre autista a Ripollet

Imatge 1.
Imatge 1
La recerca la farà la Fundació per a la Universitat Oberta de Catalunya

Atenent la preocupació detectada per l'àmbit de Justícia Social, pel que fa a l'augment de menors diagnosticats amb Trastorn de l'Espectre Autista (TEA), l'Ajuntament de Ripollet creu necessari conèixer la realitat del nostre municipi, tant pel que fa a les necessitats que generen aquests diagnòstics, com pels recursos que disposa cada centre, amb l'objectiu d'atendre correctament aquestes necessitats educatives a Ripollet.

L'estudi i diagnosi de les necessitats que generen els trastorns de l'espectre autista a Ripollet ha estat adjudicat, per acord de la Junta de Govern Local del passat 8 d'octubre, a la Fundació per a la Universitat Oberta de Catalunya per un import de 8.758,80 € (IVA inclòs). Es tracta d'un equip d'investigadors multidisciplinari, format per diferents professionals que provenen del camp de la psicologia social, la sociologia, l'antropologia, les ciències de l'educació i la pedagogia.

L'estudi, que es preveu enllestir en un termini de tres mesos, permetrà elaborar amb un mapa complet de la situació actual del TEA a Ripollet, per tal d'identificar possibles problemes i elaborar una proposta d'acció. Un altre dels objectius d'aquest treball és facilitar el coneixement i l'organització de familiars de persones diagnosticades de TEA, per tal d'afavorir que siguin un agent actiu al municipi en tot el que els afecti.

NdP