Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Decidim i ERC fan una declaració conjunta de rebuig a la sentència del procés

Imatge 1.
Imatge 1
Els grups municipals Decidim i Esquerra Republicana han acordat aquest matí en Junta de Portaveus una declaració conjunta per mostrar "el rebuig i indignació davant la sentència condemnatòria emesa pel Tribunal Suprem en relació amb el judici de l'1 d'octubre i la causa independentista, constatant que representa una regressió dels drets i les llibertats de la ciutadania de Catalunya i que genera un precedent inacceptable". En l'acord, les dues forces reclamen la llibertat i amnistia dels presos i exiliats. Tanmateix, manifesten el seu compromís amb el dret a l'autodeterminació i la solució del conflicte polític existent, per via democràtica i pacífica. Finalment, subscriuen les mobilitzacions o conviden a la ciutadania a participar "en totes les lluites compartides i pacífiques a favor dels drets i les llibertats".

Per la seva part, el PSC s'ha desmarcat de la declaració a través de les xarxes, tot afirmant que "el PSC de Ripollet no l'ha votat perquè creu que aquest tipus de declaració no ajuda a superar el conflicte que vivim".

ERC i les seves joventuts condemnen una sentència "fruit d'una farsa"
Esquerra Republicana i Jovent Republicà de Ripollet han fet públic un comunicat on anuncien que no acataran "aquesta sentència, fruit d'una farsa", que "en cap moment ha buscat impartir justícia sinó venjança". Animen també a la població a sortir al carrer "per dignitat i responsabilitat amb la nostra societat", i demanen el suport als demòcrates d'Espanya i la resta del món "per erradicar els tics feixistes que tant mal fan a la llibertat de tothom" presents al comportament jurídic i polític de l'Estat.