Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

En marxa el programa de Formació i Inserció amb 30 joves participants

Imatge 1.
Imatge 1
El programa PFI es dirigeix a persones joves d'entre 16 i 21 anys que no han aprovat els estudis d'ESO, amb l'objectiu que retornin al sistema educatiu.

Aquest mes d'octubre, 30 joves han iniciat les classes del Programa de Formació i Inserció (PFI) a les instal·lacions del Patronat Municipal d'Ocupació. 15 joves ho han fet en el curs d'Imatge personal: perruqueria i estètica i altres 15 en el d'Auxiliar d'oficina i serveis administratius. L'objectiu d'aquests programes és, d'una banda, que els i les joves retornin al món educatiu per tal que puguin adquirir competències formatives que augmentin les seves possibilitats d'inserció en sectors laborals qualificats, i, d'altra banda, acompanyar-los en el seu procés maduratiu i de creixement personal.

En aquesta convocatòria s'han rebut una cinquantena d'inscripcions, la majoria de persones de Ripollet. Totes aquelles persones que no han pogut obtenir plaça, tindran prioritat en els programes ocupacionals i formatius dirigits a joves que el PMO anirà posant en marxa en els pròxims mesos, com ara el Tastet d'Oficis: de l'horta al plat.

El PFI s'allargarà fins a finals de juny del 2020 i durant el curs l'alumnat rebrà formació professional específica i formació bàsica per ajudar-los en la preparació de les proves d'accés al CFGM. A més, el programa inclou tutories i sessions individuals i grupals d'orientació per assessorar a les persones participants a decidir el seu itinerari formatiu i laboral futur.

Ja fa més de 10 anys que el PMO realitza aquest programa de transicions educatives, amb la col·laboració i suport econòmic de la Diputació de Barcelona i l'autorització del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, proporcionant noves oportunitats de retorn al sistema educatiu a joves que n'han quedat fora.

NdP